| Флууд - В търсене на наименование... | |
|
+12Lucifer's Fall™ nikol4o Evelincho Martinch wolf 351 Dageron321 dsims Ton4o Arya Dröttningu tania Blu€ Magic Badugly 16 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Вто 26 Окт 2010, 21:02 | |
| | |
|
| |
Dageron321 Умел ключотърсач
Мнения : 468 Регистриран на : 15.04.2010 Години : 29 Агент : Super Nova
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Сря 27 Окт 2010, 18:32 | |
| Имам кн 10 първият от екатерина събрал всички десет кн | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Чет 28 Окт 2010, 18:00 | |
| Така, свърших с по-важните неща за днес и най-накрая започвам да се подготвям за Хелоуин! Не знам кога ще стигна до форума, тъй като първо ще си издълбавам тиква, но се надявам и това да стане скоро. Тъй че очаквайте окраса някъде по-късно вечерта! | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Чет 28 Окт 2010, 18:13 | |
| Здравейте! Днес ми остана малко свободно време и прочетох 10тата книга! Финалът е ОМГ Минах и десетата мисия и вече съм седми ранг Разбрах, че в София вече е дошъл първият сняг Да ви е честит Аз тпрябва ли да се преобличам за хелоуин Мисля, че съм достатъчно смъртоносен Не знам.. ще видим Чак днес се усетих, че в понеделник ще почиваме! Ще имам три дни за учене! Как мина вашия ден? | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Чет 28 Окт 2010, 19:19 | |
| Направих си тиквата и бих искал да я споделя с вас: https://2img.net/h/oi55.tinypic.com/292s02c.jpgМеждувременно започвам да украсявам форума, тъй че не се чудете, че на всяка секунда всичко се променя. П.П. Пак ще го отложа за малко по-късно, сега ме викат на вечеря. | |
|
| |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Чет 28 Окт 2010, 20:53 | |
| | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 10:03 | |
| Тони, форумът е страхотен! | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 11:45 | |
| | |
|
| |
tania ТОП агент
Мнения : 293 Регистриран на : 13.12.2009 Години : 28 Местоположение : Обикалям книжарници в търсене на книгата Агент : Black mamba
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 14:18 | |
| Здравейте! Форумът е чудесен, почерпките бяха страхотни и честито на всички получи книгите си.Свилена очаквам с нетърпение да видя рисунката ти. Не съм писала отдавна , но ми е доста заето пък и чета една книга.Идеите за празника са страхотни.И аз може би ще празнувам с едни приятели в махалата , но не е сигурно. А сега ви оставям и ви пожелавам приятен следобед! П.П Честит първи сняг софиянци.При мен в Пловдив грее слънце ,но пак си е студено. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 18:15 | |
| Благодарете и на Дани, той също помогна!! Сега останаха само горните иконки за САЙТ, Форум и т.н., но всъщност се чудя дали да ги сменям. Не пречат много. | |
|
| |
Lucifer's Fall™ Администратор
Мнения : 925 Регистриран на : 14.05.2009 Години : 28 Местоположение : По света и у нас. :D
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 18:48 | |
| Аз още не съм сменил и вътрешните иконки, сега се залавям. Трябваше да направя още няколко, а нямах време. До 15 минути ще са готови. | |
|
| |
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 20:16 | |
| Hello(in) ! Съжелявам че рядко влизам но е много натоварено...освен днес. Всеки ден попринцим имаме по 7 часа а днес имахме само 3 .Причината е че госпожата ни по математика отсъства,както и по информатика.А един от трите часа беше и физическо . Софиянци честит първи сняг!Във Варна е студено и има скреж но не учаквам да вали сняг скоро. Тони,Дани невероятен форум.Този хелоо(ин) ще бъде страхотен във форума! Свилена честит ранг.Аз не ходих на нощта на трон но съм сигурен че ще е много яко.Все пак и профила ми е такъв. Ами аз трябва да спирам утре ще си търся как да се маскирам за хелоин във форума. Лека нощ! | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 20:38 | |
| Дани ,Тони ,просто невероятна украса! А какво ще правим точно на самия празник във форума?Трябва да го измислим... Марти ,мерси! Откъсите от "Трон" наистина бяха много готини! Софиянци,ама аз забравих да ви честитя за първия сняг!Честито!!! И ви пожелавам скоро да имате повече валежи от снежинки! | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 22:45 | |
| Здравейте хора! Форумът е невероятен! Страхогтна работа! Днес си взех Черната книга на Заровените Тайни! Направена е доста яко, а и вътре е цветна! Разкриват се доста неща Бях помолен от книжарничката да ви кажа, че има още две бройки и който иска може да си я закупи - 052/64-05-68 Това е номерът им! Може да си я поръчате! Не се стряскайте, че е издание за библиотеки - тук няма карти Имат и една книга 9, но и тя е без карти... Ако някой прояви желание... Днес сестра ми имаше рожден ден и си изкарахме страхотно! След това бях и у едни приятели.. Току-що се прибирам! Правихме и пробни костюми за Хелоуин Утре нямам Немски и ще се наспя Така ми се спи... И за това ви казвам лека нощ!! До утре! | |
|
| |
TiaCahill97f Алфа вълк
Мнения : 613 Регистриран на : 14.03.2010 Години : 27 Местоположение : Варна Агент : Celebrity
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Пет 29 Окт 2010, 23:20 | |
| Хора, много, много, много съжалявам, че не влизам често, но... наистна нямам свободно време....ама стига съм ви говорила за даскало... --------------------------------------------------------- Как е при вас? Софиянци, честит първи сняг! Как ще празнувате Хелоуин? Аз щях да съм само с една фр навън (по-точно в обсерваторията на Варна) и после тя щеше да спи в нас, ама кво стана- обърках се и сега още 2 момичета ще спят в нас нали не мога да отказвам, а пък и на всичкото отгоре каня без да мисля Супер е облика на форума!!!! Профилите на всички са просто УНИКАНИ!! Свилена, чакам и аз да видя рисунката ти. Сигурна съм че ще е супер! | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Съб 30 Окт 2010, 15:43 | |
| Дани, наистина се е получило страхотно. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Съб 30 Окт 2010, 18:28 | |
| Форумът е доста як Честито Ники моята трябва да дойде другата седмица Утре ще ходите ли по къщите | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Съб 30 Окт 2010, 19:16 | |
| | |
|
| |
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Нед 31 Окт 2010, 08:43 | |
| Здравейте!
Честит Хелоуин!
След малко ще се случи най-смешното нещо (според мен) на света. Болен съм и ще правя тиквен фенер! Ако е сполучлив и тиквата не се разпадне ще сложа снимки! | |
|
| |
tania ТОП агент
Мнения : 293 Регистриран на : 13.12.2009 Години : 28 Местоположение : Обикалям книжарници в търсене на книгата Агент : Black mamba
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Нед 31 Окт 2010, 09:39 | |
| Честит Хелоин колеги! Благодаря Свилена и твоя профил е много хубав!Всички имате много готини профили! Сега отивам да се преоблеча , че още съм по пижама.Пожелавам ви приятно изкарване на празника! | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Нед 31 Окт 2010, 12:16 | |
| Здравейте! Най-накаря и аз се издокарах за Хелоуин! Днес ще се запася с бонбони, за да има за децата, които най-вероятно ще дойдат довечера! Между другото, тиквата ми мухляса! Но си направх още една и братовчед ми още две - дано поне на тях нищо не им стане до вечерта! | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Нед 31 Окт 2010, 16:21 | |
| Здрасти на всички и от мен! Всички имате невероятни профили в духа на празника!!! Семейството ми се запаси с много торбички бонбони-пъпеш дропс и карамелени дъвчещи,които аз не харесвам... Ама май няма да има кого да черпим... Тонииии ...много гадно се е получило с тиквата ти! Много съжалявам! Моята е още "жива" и съм я сложила на хладно да си подремне... Сега искам да споделя с вас един един линк за многобройни идеи как да се украсим за Вси Светии: http://smeshen.com/istorii/istorii/helouin-sladkishi-i-ukrasaИма направо невероятни неща... И сега тъй като предната година във форума си припомнихме легендата за "светещият Джак",предлагам тази година да ви разкажа малко за самия празник и от къде произлиза... SAMHAIN /Сауин, Самхейн/ Или „Ден на Вси Свети” или „Нощта на предците” или „Св.Мартин” 31 октомвриВсичко започва от древните келти,според които колелото на годината правело една цяла обиколка в края на жътвата.Буквално празникът означава “Краят на лятото”.Преди хиляди години келтите започнали да отбелязват отиващата си година с нощ на шумни веселия,огромни огньове и страховити костюми.Наричали я Сауин и на нея отдавали почит на починалите.Вярвали,че Хелоуин(както бил прекръстен празника векове по-късно) е единственете нощ в годината,в която воалът между световете на живите и мъртвите изтънява толкова,че добрите и лошите духове преминават отвъд и бродят сред живите.Келтите канели добрите духове на трапезата си,като оставят на нея празно място за мъртвите си роднини,а от лошите се пазели,като наклаждали големи огньове,поставяли на прозорците си фенери със страховити лица,издълбани от ряпа(не се чудете,едва по-късно тиквите заемат мястото им) и се маскирали като свръхестествени създания.Сега следват малко любопитни факти и полезни идеи как да празнуваме празника: Смята се, че в основата на модерния Хелоуин е старата легенда за “Джак Лампата /Фенера/”.
Друга традиция е присъствие на котка. Обикновена котка не носила нищо добро, защото усещала присъствие на умрелите, тоест е своеобразна вещица. Но особено внимание е имало към Черните котки, защото в Келтските традиции черният цвят е символ на Богиня Баба /Старуха/ - една от Тройното Божество – Мома/Майка/Баба.
Смятало се е, че вещиците можели да сменят цвета на козината на котките, но “само 9 пъти в целия им живот”
Символи на празника: казан, ряпа или тиква със свещ,маска, метла
Цветове на празника: оранжев, черен
Растения и Билки: пирен, овча опашка, пачули и градински чай могат да бъдат изгорени. Жълъд, ябълки, тикви, дъбови листа, слама, зановец, росен, папрат и лен могат да се използват за украса.
Как да празнуваме: •Изпийте греян сайдер подправен с канела. Ритуалът е за умрелите. •Ритуал „Предсказване на бъдещето”. На Сауин точно в 11 часа ако погледнете в кладенец или извор, бъдещето „ще се отвори пред Вас”. •Направете Сауинска Свещ. Вземете бяла свещ и я намажете с масло от пачули. Запалете я, сложете я в изрязаната ряпата и кажете: „С тази свещ и с този огън приветствам Духа на Сауин”. •Напишете пожелание на хартия и изгорете на свещта. Не пишете „да се отърва от лоши навици”, а добро пожелание за Новата година, защото този ден е като Новогодишната нощ.
Примерно SAMHAIN меню, насочено към Реколтата ! Изпечете семките на тиквата със сол и чесън на прах и използвайте като снакс.
Първо блюдо /за разяждане/: сауинска супа от картофи и тиква
Допълнително блюдо 1: задушено зеле с копър
Допълнително блюдо 2: ориз с ябълки и стафиди
Главно ястие 1: печено говеждо с ябълков сок
Главно ястие 2: пиле с портвайн и стафиди
Напитка: ароматно червено вино, коняк и лимон
Надявам се да не съм ви отекчила с тази много интересна информация... И сега да ви почерпя с бонбони!!!Моля,не ми правете номера!!! | |
|
| |
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Нед 31 Окт 2010, 17:49 | |
| - Шерлок Холмс написа:
- Здравейте!
Честит Хелоуин!
След малко ще се случи най-смешното нещо (според мен) на света. Болен съм и ще правя тиквен фенер! Ако е сполучлив и тиквата не се разпадне ще сложа снимки! нищо не става. много трудно се реже! Друият Halloween. | |
|
| |
| |
| |
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... Нед 31 Окт 2010, 20:42 | |
| Честит Хелуин Тони дай на нас тези бонбони Иначе форума ни е супер за Хелуин | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Флууд - В търсене на наименование... | |
| |
|
| |
| Флууд - В търсене на наименование... | |
|