Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
Заглавие: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 17:47
Да си имаме тема за днес където да се развихрим
Естествено няма да мине без да ви разкажа нещо...този път ще ви разкажа легендата за Джак. Четете внимателно
Джак живеел в едно ирландско село преди много, много години. Всички го познавали като пияница, мошеник и хитрец, който можел да надхитри дори самия Дявол. Тъй като Дяволът има уши навсякъде, той разбрал за Джак и решил да провери дали наистина той е толкова хитър. Една късна вечер Джак се прибирал през полето към къщи, пиян както винаги. Както се влачел по пътя, изведнъж се спънал в нещо. Огледал го на лунната светлина и се оказало, че е човешко тяло с ужасна мъртвешка гримаса на лицето. Това бил самият Дявол. Джак мигновено изтрезнял достатъчно, за да се уплаши, че това е последният му час, че Дяволът е дошъл да вземе грешната му пиянска душа. Преди Дяволът да каже нещо, хитрецът Джак го изпреварил, като му предложил сделка – да му даде душата си в замяна на едно последно пиене в местната кръчма. Сделката изглеждала добре и Дяволът се съгласил, дори казал, че ще почерпи. Искал да види как Джак ще се измъкне от това положение. В кръчмата Джак погълнал огромно количество бира, като за последно. Когато дошло ред да се плаща, Дяволът се зачудил откъде да вземе пари. Джак възкликнал:
- Нали си Дявол! Защо не се превърнеш в сребърна монета? Така ще платим за бирата, а после ще си възвърнеш формата.
Нали си бил хитрец, Джак успял да убеди Дявола. Когато обаче той се трансформирал, Джак бързо взел монетата и я пъхнал в джоба си. Там имало малко разпятие и Дяволът загубил всичките си сили – вече не можел да си върне формата. Започнал да се моли на Джак, а той му казал, че ще го пусне, ако му даде още десет години живот. Унизен, Дяволът се съгласил. Десетте години минали, както минавали една след друга чашите бира пред Джак. Дяволът го намерил отново и вече бил решен да го отведе в Ада. Джак изглеждал примирен, но отново имал последно желание – ябълка от близкото дърво. Той обаче не можел да се покатери и помолил Дявола да го направи. В момента, в който Дяволът се покатерил, Джак забил в земята под дървото няколко разпятия и Дяволът за втори път бил в капан. Джак му казал, че ще го пусне, само ако Дяволът му обещае, че никога няма да вземе душата му в Ада. Ядосан от глупавото си положение, Дяволът нямал избор и се съгласил. Годините минавали. Ето, че дошъл смъртният час на Джак. Той се отправил към вратите на Рая, но Свети Петър не го пуснал вътре – мошеник, пияница и абсолютен грешник нямал място там. Отчаян, Джак отишъл пред вратите на Ада. Там обаче и Дяволът го върнал – обещанието си било обещание, той не можел да вземе душата му. Все пак Дяволът се смилил над Джак и му дал един горящ въглен. Джак го сложил в една куха ряпа – неговата любима храна, докато бил жив.
Оттогава до края на света Джак е обречен да се скита в нищото, нито в Рая, нито в Ада, между доброто и злото, само с един фенер от ряпа, който да му свети.
А знаете ли, че така известните тиквени фенери, кръстени на Джак от легендата първоначално са били изработвани от репи, даже и картофи...представям си да седна да дялкам ряпа или картоф...
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 20:58
Еха Свилена , много интересна история! Досега не я бях чувал
Сериозно ли са правили фенери от репи и картофи xD Звучи толкова странно. Но като се замислиш, тиквата не звучи много по-логично
Аз днес искам да ви предупредя, че сигурно ще пиша след 12, понеже преди това в школата ще се събираме да гледаме Horror Movie с няколко момчета. Надявам се това да не е проблем
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 21:24
Марти , радвам се че ти е харесала историята...доста е добра за загрявка преди хорър филм
Да, провили са...само дето не мога да си представя как биха могли да издълбаят нещо страшно върху такава малка площ...по-скоро ще се получи нещо сладко
Не се тревожи, точно на време е след полунощ...тогава е същинският Хелуин, а и Тея ще остане във възторг...нали беше помолила да седим до много късно
Приятно изкарване с момчетата, Марти и после да разкажеш дали сте се постреснали
Здрасти, Тони!
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 22:04
А сега на вашето внимание да представя...Хелуинска композиция плюс фенера ми Да ви постресна малко
Изкривих една обувалка докато изрежа капачето на тиквата...питате се защо съм ползвала обувалка вместо нож...уместен въпрос - използвах и двете
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 22:56
Здравейте, приятели!
Свилена, във връзка с историята – чух я за първи път, когато бях в седми клас. На немски език. Тогава обаче почти нищо не разбрах от нея, а за беда, учителката ми (която никой не знаеше как изобщо е постъпила на работа) също изпитваше известни затруднения да си я преведе.
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 23:17
Привет, Тони
Тони ...страховити работи разказваш, точно като за Хелуин госпожата ви да не е била някоя самодива Охо, Тея привет!
katnis kane Майка-основателка
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 23:32
Как сте, хора? Аз се върнах ии...леле. Животопроменящ купон (да, няма такава дума xD) Шегувам се, всичко е окей
Свилена , историята наистина е много интересна, и аз като Тони я чух за пръв път в седми клас
Марти , не се притеснявай, няма проблем. Аз се прибрах преди малко, а утре нямам математика, така че нямам проблем да стоим до късно
Хей, Тонии , много интересни учителки си имал xD
Мм...въпроос. Защо още сме с нормалните си профили? Ии...да кажа. Никой да не гледа IP-тата
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 23:42
Здрасти, Тея!
Хора, при вас вече минаха ли за лакомства? Аз живея в студентско общежитие и ме е малко яд, че тук това няма как да стане.
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 23:45
Тея ............какъв купон хД
Ще стоим до късно урааааа
Е, аз може да ползвам и нормалния си профил...за да има повече екшън Време е купонът да започне...мухахахахаха
Тони , за съжаление никога никой не минава при нас...а имаме две огромни купи пълни с бонбони Така, че не си сам Иначе преди като живееше в София имаше ли минаващи за лакомства?
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 23:56
Да, минаваха някакви хора. Обикновено в групички, но не всяка година.
Доста гадно, но се надявам да намериш добро приложение на тези лакомства.
Иначе искам да ви представя плаката, който сам направих за партито в общежитието (на което дори не отидох ):
God_Hades
Мнения : 22 Регистриран на : 31.10.2015 Местоположение : търси яки мацки
Заглавие: Re: Парти флууд Съб 31 Окт 2015, 23:58
Здрасти, бъдещи трупчета! Как е хавата? Аз съм Хадес, приятно ми е Днес ми е почивният ден и реших да обиколя всички Хелуин партита...и да проверя дали няма желаещи за Подземното С такъв хубавец като мен не вярвам да ме откаже която и да е мацка или мацок
Оооо...гледам, че съм пропуснал да посетя партито в Германия...язък, можеше да сервират мусака там
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:01
Здравей, владетелю Хадес! Радвам се, че намина. Между другото, точно тази версия (от „Херкулес“ на Дисни) ми е любимата, ако беше Хадес от „Пърси Джаксън“ например, въобще нямаше да ти се зарадвам толкова много.
Последната промяна е направена от Ton4o на Нед 01 Ное 2015, 00:03; мнението е било променяно общо 1 път
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:02
При нас никой не е минавал, а и ние както бяхме с маските не ходихме никъде Разходихме се по улиците малко, видяхме няколко доста големи групи, които отиваха към близката дискотека и един приятел подгони кола Иначе вие някога ходили ли сте да обикаляте?
Здравей, Хадес, усещам че жадуваш за души, които да добавиш в колекцията си в Подземното царство
Между другото...не съм гледала "Херкулес" на Дисни xD
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:12
Привет, Хадес...мен не ме брой, днес съм зомби....така че...
Тони...защо не отиде на партито, организирано от общежитието? Плаката ме кефи, много е як! И сериозно ли са идвали да искат бонбони..ееее....жалко, че при нас няма никой. Някой да желае желирани червейчета, бонбони лакта, кръц-кръц, ментови бонбони, шоколадови бонбонки киндер буено, карамелени бонбонки...Хадес, ти? виждам Норчето ни е посетило...Норааа как е
Тея , как може да не си гледала "Херкулес" на Дисни...обожавам го, страхотен е, а тамошния Хадес е голям образ Тони , дай пет и аз съм фен!
Тея...не разказа за партито...не гледахте ли страшен филм?
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:13
Свилена, имах предвид, че миналите години са идвали в София. Иначе боя се, че не си падам много по партита.
Shinki_Nora
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:17
Гледам събрали сте се готови за наводнение...само отвинтете кранчето и имате безплатно посещение от мен...оттам нататък плащате двойно
Трябва ни само Ято-чан...и ще почистим форума ви набързо...
Аря- чан...ти ще си първата
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:18
Ох, Свилена , недей, че не ядохме Не гледахме страшен филм, защото не бяхме на базата, а в музикалното студио и слушахме музика мнооого силно Беше фъън xD
Гошко
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:23
Охо, здравейте простосмъртни. Аз съм Гошко хубавеца и обичам Хелоуин. Събирам се с другарчетата си и пеем моята песен.
Норче, гледам нещо се закачаш с Аря. Аря да прави каквото си иска. Гошко е тук за теб.
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:26
Аууу....Норче, недей така...аз съм ти фен... на Ято съм още по-голям фен
Тони , жалко...можеше да го посетиш от любопитство Явно не съм се изразило правилно...смисъл, завидях ти че минали години са идвали за бонбони в София
Тея , явно наистина е било яко...да слушаш музика на макс звучи супер Добре си дошла да се почерпиш от бонбоните ми
Оооо, Гоше, здрасти! Какъв поздрав А какъв кавалер...думи нямам
God_Hades
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:28
Имам солидна фен база Знам, че е заради косата ми....много към фешън с нея. Екстеншъните винаги вършат чудеса, а маските с мусака още повече Пегас трябваше да си отнесе боя като ми духна огънчето...ама...на...
Ако има бонбони с пълнеж от мусака...там съм
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:34
Свилена , може би затова Нора не те харесва, защото вижда конкуренция в теб
Норче, ти по-полека, ако може. Още сме в началото на купона xD
Гошко, прекрасен поздрав. Очите ми бяха насълзени, но сега вече текат
Хадес, ти явно много си падаш по мусаката...каква е историята ви?
God_Hades
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:47
Охо...виждам една хубавица с която сме си лика прилика....хей, маце...искаш ли да те повозя на ладията си 4 по 4 е, не друска, а и имам шофьор Нора, на теб говоря, бейби
Малката с еднорога дето не ме иска...та, няма значение не се засегнах....изобщо не се засегнах....та...с мусаката имаме много дълга история...почти любовна...ако ти се слуша....може да ти я разкажа долу....при мен
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:51
Първо, Хадес, не съм малка, не съм виновна, че ти си стар колкото света. И второ, разкажи за мусаката. Долу, в долното мнение
Къде се загубиха другите?
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 00:59
Ехоо, как сте хора!
Първо да поздравя с добре дошли Хадес, Нора и Гошко!
Свилена , много яка тиква. Тия зъби обаче доста ме creep-ват, не знам за вас
Тони , леле каква учителка сте имали - сигурен съм, че сте се забавлявали страшно много!
Тея , добре дошла на "Животопроменящ купон".
Където съм аз, никой не е минавал за лакомства. Ние по едно време излязохме с един тризъбец на Дявола, обаче след като отидохме до магазина се прибрахме. Още не сме гледали Horror Movie-то, още не можем да решим какво ще е и да го свалим, ама май няма да го гледам. Хич не ме бива със страшните неща
Хадес, голям почитател съм на прическата ти, може ли да споделиш какъв шампоан използваш?
Нора-чан, ще споделиш ли тайната си на водата? Ти всъщност телепортираш ли се или водата просто известява пристигането ти?
Гошко, мерси за поздрава, много ми хареса!
Последната промяна е направена от Martinch на Нед 01 Ное 2015, 01:03; мнението е било променяно общо 1 път
TiaCahill97f Алфа вълк
Мнения : 613 Регистриран на : 14.03.2010 Години : 27 Местоположение : Варна Агент : Celebrity
Заглавие: Re: Парти флууд Нед 01 Ное 2015, 01:03
Абе аз как винаги разбирам последна за купоните...Даже Хадес е чул преди мен. Някой все още буден? Не се крийте!