| Коя книга четете в момента? | |
|
+20Avery wolf 351 didka_2704 pLaYeRmAn tanpet Blu€ Magic Nancy etimargi nikol4o Arya Dröttningu Evelincho Badugly Martinch The sword of the bear Salem Saberhagen dsims Grizzly ibob98 Ton4o Lucifer's Fall™ 24 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 01 Окт 2009, 12:39 | |
| Снощи не съм спала до 2 часа! Едва станах в 6 и 30, защото четох "Мастиленото сърце" на Корнелия Функе. Ето малко от анотацията: "През една бурна нощ Мо - бащата на 12 годишната Меги, приема тайнствен посетител. На следващата сутрин двамата презглава напускат усамотения си дом, за да потърсят закрила в огромната, претъпкана с книги къща на леля Елинор. Мо изчезва, а Меги трябва да го спаси от мрачната бездна на един паралелен свят, който ще и разкрие страшни тайни. Защо наричат баща и Вълшебноезичния? Кои са непознатите с тайнствени имена Прашнопръсти, Плосконоси, Каприкорн? За какво се разказва в книгата със светлозелена подвързия, която Мо пази като очите си?"
Някъде бях чула израза: "На него само един свят не му стига." Изглежда, че и с мен е така... А с вас? | |
|
| |
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 01 Окт 2009, 15:39 | |
| Аха съгласна съм.Аз в момента чета Арн рицарят тамплиер том първи. | |
|
| |
Lucifer's Fall™ Администратор
Мнения : 925 Регистриран на : 14.05.2009 Години : 28 Местоположение : По света и у нас. :D
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 02 Окт 2009, 11:19 | |
| Наде, книгата я има филмирана. Миналата година гледах филма и беше наистина хубав. Втора част има ли? | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 02 Окт 2009, 12:38 | |
| Gone Forever, четох, че "Мастиленото сърце" е замислена като трилогия. В каталога на Бард няма втора част, но ще им пиша и ще питам. А филмът? Къде го гледа? Ще го потърся във видиотеките. Ужасно си падам по такива истории. | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 02 Окт 2009, 12:59 | |
| Мастилено сърце и аз съм я чел. Просто това наистина е една чудесна книга! Иначе втората и третата част отдавна са излезнали в чужбина, аз даже си купих втората на немски от Австрия, а там май е бестселър, така че да надяваме, че Бард ще я издадат и тук.
Втората част се казва Мастилена кръв, а третата - Мастилена смърт. | |
|
| |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 08 Окт 2009, 22:31 | |
| Преди няколко дни си купих книгите "Подсъзнанието може всичко" и книга 4 от поредицато Хроники на древния мрак на Мишел Пейвър-"Прокуденият". Много интересни книжки особено втората,която поредица следя от излизането и в България. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 09 Окт 2009, 12:32 | |
| - babukchieva написа:
- Преди няколко дни си купих книгите "Подсъзнанието може всичко" и книга 4 от поредицато Хроники на древния мрак на Мишел Пейвър-"Прокуденият".
Много интересни книжки особено втората,която поредица следя от излизането и в България. Да не владееш сега телекинеза? | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 09 Окт 2009, 12:52 | |
| "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу ли? Нея я чете майка ми. Аз прочетох другата му книга - "Подсъзнанието може всичко - за деца от 3 до 12 години" /не е подсказка за възрастта ми /. Най-общо казано това са книги за положителното програмиране на ума. | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Нед 18 Окт 2009, 11:25 | |
| АЗ сега чета Циркът на ужасите - доста е готина! | |
|
| |
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Сря 21 Окт 2009, 22:05 | |
| "Историята на Дарън Шан" книжките ще си ги купя в близките седмици.Струват ми се интересни. А аз в момента препрочитам "Брисингр". | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
Мнения : 1772 Регистриран на : 05.06.2009 Години : 30 Агент : SuperNova(7th)
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 22 Окт 2009, 11:04 | |
| В момента само учебници! Но наближава рождения ми ден и си подготвям списък с книги, които трябва да ми се купят - планувал съм Дарън Шан, Наследството, Дан Браун като автор, книги за 2012... Имам интерес и към много други книги като например Властелинът на Пръстените (не съм гледал дори филма ) и още, но в момента не се сещам за други! | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 22 Окт 2009, 13:18 | |
| "39 Ключа" Книга Четвърта | |
|
| |
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 22 Окт 2009, 14:42 | |
| Не е мястото точно тук да го спомена, но някой от този форум ми беше казал, че "Децата на Хурин" е много хубава книга и трябва да се прочете. Купих си въпросното заглавие, прочетох малко и останах адски разочарован - все едно чета история за нещо, за което си нямам и представа какво може да е. То не бяха някакви имена на земи, то не бяха имена на стотици хора, нищо интересно, никакво действие...
Дали това не се дължи на факта, че не съм чел "Властелинът на пръстените" от същия автор? | |
|
| |
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 22 Окт 2009, 16:17 | |
| - Цитат :
- Не е мястото точно тук да го спомена, но някой от този форум ми беше казал, че "Децата на Хурин" е много хубава книга и трябва да се прочете. Купих си въпросното заглавие, прочетох малко и останах адски разочарован - все едно чета история за нещо, за което си нямам и представа какво може да е. То не бяха някакви имена на земи, то не бяха имена на стотици хора, нищо интересно, никакво действие...
Дали това не се дължи на факта, че не съм чел "Властелинът на пръстените" от същия автор? Според мен е така,защото не си чел Властелинът.Но разбира се моето мнение,че "Властелина на пръстените" няма да ти хареса много много,тъй като тогава за времето си е била наистина брилянтна,но сега има и много по хубави книги.Аз лично не харесвам много "Властелинът на пръстените" и не ми е любим.Ако решиш все пак го прочети,но да знаеш че е леко объркваща и има много странни имена и описания и ако не те притеснява дебелината на и можеш да и отделиш време.Това е моето мнение. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 22 Окт 2009, 17:23 | |
| Не го приемайте за флууд, не мога да се въздържа да не дам мнение. "Властелинът на пръстените" и Толкин са събитие в литературата. Това е свят със собствена география, история, нации, закони. А времето в романите е адекватно на нашето. Не можеш да минеш път, изпълнен с трудности и опасности и описанието да трае 1/2 час четене /ама че мярка за време измислих /. Тази книга трябва да бъде прочетена! Когато Толкин придобива популярност, започва издаването на недовършени негови произведения, понякога доработени от сина му. Но магията я няма! Аз съм фен на Толкин много преди филма. Започнах с "Билбо Бегинс или дотам и обратно" и тя стана част от личността ми. Но "Децата на Хурин" и "Предания за Силимарините" не мога да ги чета. Тончо, прочети първо "Билбо". Това е прекрасен приказен роман, в много по-малък мащаб на действието от "Властелина". Ще обикнеш героите и после с нетърпение ще четеш за следващите приключения. Питър Джаксън /режисьорът на "Властелина"/ сега прави и "Билбо". И да не е съвсем флууд - чета "Отвъд гробницата".
Последната промяна е направена от maria на Чет 22 Окт 2009, 17:47; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 22 Окт 2009, 17:45 | |
| На мен проблемът ми не е описанието. След тези няколко минутки четене просто не можах да разбера абсолютно нищичко от тази книга. След това разгледах набързо следващите стрнички - НИЩО. Аз не разбирам смисъла да се чете нещо, което е неразбираемо написано.
И за да е по темата - сега си дочитам новата книга на Мечо Пух. Попринцип някоя вечер чета по една глава и сега ми остава още само една. | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 23 Окт 2009, 11:56 | |
| Да кажа, че прочетох книга 4та. Досега е най-хубавата от 4те. Но правописните грешки са отвратителни. Не знам, на Егмонт или не са им стигнали пари за редактор, или редакторът е бил калпав. Дано този проблем да не се разраства!!! | |
|
| |
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Съб 24 Окт 2009, 09:22 | |
| Дърн Шан Циркът на Кошмарите СУПЕР! | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 30 Окт 2009, 19:14 | |
| | |
|
| |
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Пет 30 Окт 2009, 19:19 | |
| Дарън Шан "Чиракът на вампира" | |
|
| |
etimargi Агент
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 05 Ное 2009, 12:42 | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 05 Ное 2009, 17:08 | |
| "Приказка без край" на Михаел Енде. Трябваше да я прочета още преди време, но чак сега се сетих. | |
|
| |
Nancy Агент
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 05 Ное 2009, 17:15 | |
| - Ton4o написа:
- "Приказка без край" на Михаел Енде. Трябваше да я прочета още преди време, но чак сега се сетих.
Аз тая приказка без край колкото и пъти да се опитвам да я прочета, все не успявам щото ми е супер скучна. Така че, ако успееш да я прочетеш, евала! Иначе в момента чета "Цифрова крепост" на Дан Браун и много ми харесва. | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 05 Ное 2009, 20:53 | |
| Хммм и за чета нещо на Дан Браун - впрочем Цифрова крепост ми харесва най-много от всичките му.... След като прочетох Шестото клиймо, сега чета Шифърът на Леонардо.... нямам търпение за Изгубеният символ! ПП - Някой чувал ли е за Матю Райли... | |
|
| |
Nancy Агент
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? Чет 05 Ное 2009, 21:44 | |
| Мда аз съм чувала. Братовчедка ми е много запалена по книгите за Джак Уест - Седемте смъртоносни чудеса и т.н. Аз не съм ги чела, но ми се виждат доста интересни и мисля да ги прочета... | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Коя книга четете в момента? | |
| |
|
| |
| Коя книга четете в момента? | |
|