| Личното творчество на Дсимс | |
|
+4Evelincho Martinch Badugly dsims 8 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Пон 23 Май 2011, 20:44 | |
| | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Чет 18 Авг 2011, 22:19 | |
| | |
|
| |
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Пет 19 Авг 2011, 12:56 | |
| Мите ,бижутата ти са страхотни! Особено много ми хареса бижуто със синият камък! Личи си,че си прикрит Джанъс ! | |
|
| |
dsims Баща-основател
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Сря 16 Сеп 2015, 12:56 | |
| | |
|
| |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Сря 16 Сеп 2015, 13:57 | |
| Да, Мите ...доста от нещата са ти се изгубили, включително красивият горящ надпис, който създаде за мен с моят ник Още не мога да го прежаля Но......това....което си публикувал...невероятно е!!!!! Правя реверанс пред красивите ти творби, направо ме засрами Станал си невероятен художник! толкова са красиви, че просто...думи нямам! И сега като колега...мога ли да те попитам за техниката ти, видях че си използвал акрил | |
|
| |
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Сря 16 Сеп 2015, 14:52 | |
| Wow, невероятни са! Сериозно, никога няма да разбера как хората успяват да творят такива неща. Имаш талант в тази област, продължавай да го развиваш и някой ден искам да видя творбите ти на изложба | |
|
| |
dsims Баща-основател
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Сря 16 Сеп 2015, 16:52 | |
| Някога имах три архива, два от тях вече не съществуват, надеждите ми са в последния, но точно сега не мога да го проверя. И наистина не мога да повярвам, че чак сега разбирам, че сайтът е закрит! Можеха поне един мейл да напишат... Свилена , радвам се, че помниш надписа ^^ И не съм сигурен, че имам техника. Това са ми (почти) първите опити и просто мажа с единствената четка (вече са няколко хД) по акварелна хартия от скицник на Derwent. Тези двете са част от постер за зоологичното разнообразие в Университетската ботаническа градина в Балчик, който сега би трябвало да стои някъде там. И покрай това гледах много клипчетата на Lachri Fine Art в ЮТюб, можеш да ги погледнеш, следвал съм съвети от тях, та може би те отговарят на въпроса за техника. Допълнително имам още няколко работи (включително върху камъни и пера), но нямам хубави снимки, защото бяха продадени преди са имам възможността да ги щракна. Но това е друга история, която мисля да е част от поста ми във Форумна среща. Марти , според мен тайната е в това да отделиш достатъчно време. А талантът далеч не е толкова значим, ако има желание | |
|
| |
dsims Баща-основател
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Пон 21 Сеп 2015, 15:13 | |
| Здравейте, братовчеди! Реших да споделя с вас част от процеса на работа върху първия ми опит за по-сериозно рисуване с моливи Derwent Inktense. Имам част от тези моливи от години, но така и не ги бях използвал за нещо повече от някой надпис тук-там. Та, първият ми опит за рисуване е на седемточкова калинка (аз реших да я кръстя Албърт, не знам защо). Първата снимка е с обработен контраст, за да се вижда по-ясно. Всички снимки са кропнати до квадрат и след това смалени, за да не излизат прекалено големи във форума. Стига увод, ето и снимките: Започнах с прекалено тъмна скица на Албърт (снимката е с допълнително обработен контраст, което прави скицата още по-черна): - Spoiler:
Следващата снимка е около 10 минути по-късно, когато вече има няколко слоя молив. Можете да видите с какъв замах забравих белите петънца на главата : - Spoiler:
Третата снимка е след добавяне на ярко жълто, което да се вижда дори след добавяне на повечко слоеве, което да направи червеното малко-по точно, защото имам само един червен молив и няколко кафяви: - Spoiler:
Тук съм добавил малко повече детайл и съм пооправил част от многото си грешки : - Spoiler:
Абсолютно същото но още малко по-напред в часовия диапазон : - Spoiler:
И още веднъж, като от тук започвам постепенно да наслагвам по-тъмните и по-светлите цветове, за да се получи по-добър контраст. Също така вече съм започнал да пооправям линиите и бялото около Албърт: - Spoiler:
Тук ми хрумна, че може би е добре да направя и една снимка с която да се вижда размерът на рисунката: - Spoiler:
Това е последната снимка. Самата калинка все още не е напълно завършена, нуждае се от малко допълнителни детайли, както и малко по-тъмни цветове на места за по-силен контраст, но няма да се промени чак толкова и реших да приключа със снимките до тук. Добавих и нещо като подпис . Когато бъде завършена, ще бъде сканирана и Албърт ще е готов да отиде на новия постер. - Spoiler:
| |
|
| |
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Вто 22 Сеп 2015, 00:04 | |
| Мите ...взе ми акъла, супер е! Благодаря, че ни позволи да проследим процесът на рисуване, беше много интересно! Какви Дервент моливи ползваш? Акварелни ли? Иииии като я завършиш напълно ще ни я покажеш ли? Нямам търпение да я видя. Сладко име си и избрал | |
|
| |
dsims Баща-основател
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Чет 24 Сеп 2015, 15:59 | |
| Свилена , моливите са Derwent Inktense, като те са водоразтворими, подобно на акварелните, а и работата с тях също е почти идентична (предполагам, защото не съм ползвал акварелни ). Но всъщност представляват самостоятелен продукт - водоразтворимо мастило под формата на молив. И тук идва интересната част, когато към пигмента/мастилото се добави вода, то се държи като акварел, но изсъхне ли, става перманентен/но. Т.е. за разлика от акварелните моливи тук не се налага да се притесняваш дали ще намокриш или размажеш по-долните слоеве. С удоволствие ще споделя, когато Албърт стане готов , но малко го зарязах, защото последните дни се занимавах с един охлюв за подарък. | |
|
| |
dsims Баща-основател
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Чет 24 Сеп 2015, 17:49 | |
| Това е въпросният охлюв: (На живо няма нищо общо , на тази хартия изобщо не става да се сканира ) - Spoiler:
| |
|
| |
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Пет 25 Сеп 2015, 12:09 | |
| Мите охлювът е прекрасен! Надява се да му са се зарадвали толкова, колкото му се радвам аз ако не и повече. Щях да отбележа, че подписът ти ми харесва много. За първи път чувам за такива моливи и вече влизат в списъка с неща които ще си купя. Не могат да се размажат или изменян след нанасянето им върху хартия - супер! И на всичкото отгоре цветовете изглеждат много ярки и красиви. Искам да те питам още нещо - бялото, което използваш за блясъците по черупките и обвивките на животинките, какво е? Смисъл темперна боя, бял маркер, бял молив? Значи чакаме, Албърт | |
|
| |
dsims Баща-основател
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс Пет 25 Сеп 2015, 12:15 | |
| Амбиграмите са една от причините да искам да прочета "Шестото клеймо" В случая до почти последния момент запазих тези части бели, като после ги покрих с бял молив (от същата серия) смесен с малко акрил, за да е по-покривен, което се оказа не толкова добра идея, защото изкривих малко линиите | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Личното творчество на Дсимс | |
| |
|
| |
| Личното творчество на Дсимс | |
|