| Флууд 3 | |
|
+12Blu€ Magic Martinch The sword of the bear Salem Saberhagen wolf 351 Arya Dröttningu nikol4o dsims Evelincho Ton4o Badugly Grizzly 16 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 21:10 | |
| - wolf 351 написа:
- Ники,може ли да ми кажеш от къде си я взе?Да знам да не се разхождам напразно.
Мол Варна! | |
|
| |
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 22:21 | |
| Здравейте и от мен! Сутринтта се докопах до книгата от книжарницата до нас!!! Супер е!!! Много ми хареса!Много добре написана.Когато я прочетат всички тогава ще споделя по подробно мнението си да не дразня останалите. Гризли съжалявам-да не си помислиш,че те ядосвам... | |
|
| |
Blu€ Magic Баща-основател
Мнения : 1199 Регистриран на : 16.10.2009 Местоположение : So what...... Агент : MVP Agent
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 22:23 | |
| Мале как успявате толкова бързо да ги прочитате ? Аз минимум седмица се мъча | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 22:25 | |
| Искам да ви питам какво мислите за превода на Масларова. Понякога има големи неточности. Във втората и третата книга някои неща трудно ги разбрах, а пък някои въобще и не ги разбрах. Прочетете описанието в третата книга, където якуза гони главните герои...Преводът е толкова объркан. Ако не се лъжа, тя е и превела Здрач. Здрачохолиците да се изкажат, моля...Та значи, разбрах, че имало някакъв момент с някакъв си автобус, дето въобще не бил преведен , както трябва и нямало смисъл. Така като гледам, има някои неточни работи и в последните три книги на ХП, преведени от нея...Интересно ми е вашето мнение. А след като се изкажете, не е зле да погледнете и статията по-долу. http://bendyourcircuit.wordpress.com/2009/10/16/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0/ | |
|
| |
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 23:29 | |
| | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 23:29 | |
| Еми гризли и аз някой думи не ги разбирах,но да се радваме,че поне ги издават. Аз лягам до утре. | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 23:35 | |
| - wolf 351 написа:
- Еми гризли и аз някой думи не ги разбирах,но да се радваме,че поне ги издават.
Аз лягам до утре. Хм, значи важното е да ги издават, пък и превода да не е добър? Аз лично предпочитам да чакам по-дълго време, отколкото да чета претупан превод. Вярно, аз бях един от тези, които в последните дни наистина нямаше търпение до излизането на книгата, но все пак...Щом изчаках толкова, бих могъл да изчакам и още. А иначе, Свилена, wolf, лека. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Флууд 3 Пет 11 Дек 2009, 23:51 | |
| Тази статия за Масларова, Ники, ми прилича малко на заяждане. Спомням си как ругаеха преводача на "Билбо Бегинс" - Любомир Николов - че не превел Бегинс като Торбинс, а го оставил като в оргинала. Във "Властелина..." Фродо вече е Торбинс, ако си спомняте. Не знам за книга 5 - нека я прочета. Ще говорим около Коледа. И от мен "лека нощ" на всички! Аз имам нещо да прочета още във форума и също лягам! Аааа, Гризли, нещо ново да сте писали в темата "Джатрин"? Видях я в мейла си, а после не можах да вляза. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 00:28 | |
| Още малко флууд, за последно, обещавам! Большой секретАвтор слов - Мориц Ю., композитор - Никитин С. Не секрет что друзья не растут в огороде. Не продашь и не купишь друзей. И поэтому я так бегу по дороге С патефоном волшебным в тележке своей. Под грустное мычание, Под бодрое рычание, Под дружеское ржание рождается на свет Большой секрет для маленькой, для маленькой такой компании, Для скромной такой компании- Огромный такой секрет! Не секрет, что друзья - это честь и отвага, Это верность, отвага и честь! А отвага и честь - это рыцарь и шпага! Всем глотателям шпаг никогда их не съесть! Под грустное мычание, Под бодрое рычание, Под дружеское ржание рождается на свет Большой секрет для маленькой, для маленькой такой компании, Для скромной такой компании- Огромный такой секрет! Не секрет, что друзья убегают вприпрыжку- Не хотят на цепочке сидеть! Их заставить нельзя ни за какую коврижку От безделья и скуки балдеть. Под грустное мычание, Под бодрое рычание, Под дружеское ржание рождается на свет Большой секрет для маленькой, для маленькой такой компании, Для скромной такой компании- Огромный такой секрет! Не секрет, что друзья в облака обожают Уноситься на крыльях и без. Но бросаются к нам, если нас обижают, К нам бросаются даже с небес! Под грустное мычание, Под бодрое рычание, Под дружеское ржание рождается на свет Большой секрет для маленькой, для маленькой такой компании, Для скромной такой компании- Огромный такой секрет! Ах было б только с кем... Ах было б только с кем... Ах было б только с кем поговорить! Ах было б то... Ах было б то... Ах было б то... Ах было б только с кем поговорить! Това е специалният ми поздрав за всички вас и най-вече за Екатс! Ааа,този път не превеждам. Може да помолите Свилена и Гризли. Ето и откъсът от мултфилма с песента: http://vbox7.com/play:db4498ef | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 09:43 | |
| И аз много неща не разбирам и дори не мога да си ги представя, като чета книгите. Със сложните моменти Масларова въобще не се справя. Във втората книга имаше някакво плексигласово помещени, в което се намираха Ейми и Дан, и откъдето почна едон ожесточено преследване. Ами отначало, да си призная, не разбрах много... Второ, за преследването от якуза в третата книга - то беше минаване през нещо, след това през друго нещо, пълзене, скачане... Много неясно описано. Сега се сещам за петата книга - когато Ейми и Дан следваха символът на дракона. Въобще не ми стана откъде минава този символ... ИЗВОД: Ако Масларова е от рода Кахил, със сигурност не е от Джанъс. | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 09:53 | |
| Аз се сещам във втората книга при плексигласовото помещение, че движели краката и ръцете си като бутала - демек, плували са. А после Дан за малко щял да падне в някакъв канал и да се измокри, както и страниците на Нанерл. Та нали вече е мокър...Много се дразня. | |
|
| |
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 10:02 | |
| - Ton4o написа:
- И аз много неща не разбирам и дори не мога да си ги представя, като чета книгите. Със сложните моменти Масларова въобще не се справя. Във втората книга имаше някакво плексигласово помещени, в което се намираха Ейми и Дан, и откъдето почна едон ожесточено преследване. Ами отначало, да си призная, не разбрах много... Второ, за преследването от якуза в третата книга - то беше минаване през нещо, след това през друго нещо, пълзене, скачане... Много неясно описано. Сега се сещам за петата книга - когато Ейми и Дан следваха символът на дракона. Въобще не ми стана откъде минава този символ...
ИЗВОД: Ако Масларова е от рода Кахил, със сигурност не е от Джанъс. Сигурно е МАДРИГАЛ убърква ни | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 10:56 | |
| Да, да, да, книгата е била в Мола и мама ми я е купила. Питах я да провери дали има ДВД-то на ХПиНП. | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 11:17 | |
| Аз ще получа моята книга след 7 часа днес.Май вече всички я имаме. | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 11:27 | |
| | |
|
| |
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 11:29 | |
| | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 12:00 | |
| | |
|
| |
Lucifer's Fall™ Администратор
Мнения : 925 Регистриран на : 14.05.2009 Години : 28 Местоположение : По света и у нас. :D
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 12:16 | |
| - Grizzly написа:
- Здрачохолиците да се изкажат, моля...Та значи, разбрах, че имало някакъв момент с някакъв си автобус, дето въобще не бил преведен , както трябва и нямало смисъл.
Ако става въпрос за автобуса, който трябваше да блъсне Бела и Едуард я спаси, това беше най-очаквания момент във филма, по всички трейлъри задължително го имаше, а сега като се замисля в книгата беше представено супер скучно. Аз после като я четох направо се учудих. Общо взето бее представено като най-обикновенна случка, с нищо запомняща се. Явно просто не става за преводач ..
| |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 12:34 | |
| Просто трябва да обръща повече внимание на това, което превежда. Не е нужно да е 1 към 1 например. М/у, книгата си ми дойде и изглежда страхотно. Още днес започвам да я чета, а картите ще ги отворя, като свърша книгата. Ще я прочета някъде за около осем дена, защото нямам много свободно време, а и смятам, че по две глави на ден са ми достатъчни. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 12:35 | |
| - Gone Forever написа:
- Grizzly написа:
- Здрачохолиците да се изкажат, моля...Та значи, разбрах, че имало някакъв момент с някакъв си автобус, дето въобще не бил преведен , както трябва и нямало смисъл.
Ако става въпрос за автобуса, който трябваше да блъсне Бела и Едуард я спаси, това беше най-очаквания момент във филма, по всички трейлъри задължително го имаше, а сега като се замисля в книгата беше представено супер скучно. Аз после като я четох направо се учудих. Общо взето бее представено като най-обикновенна случка, с нищо запомняща се. Явно просто не става за преводач ..
Аз си мислех, че проблемът е с авторите, ама вече не мисля така - то почти във всички книги се случва това. А Егмонт са си доволни от нея и не обръщат внимание на критиките. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 12:41 | |
| - wolf 351 написа:
- Искам да споделя,че с един от моите приятели се оказахме втори братовчеди.
УаУ, сигурно в момента сте много объркани, особено ако сте се познавали от дълго време! | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 12:48 | |
| Обърквацията беше пълна.Разучих връзките и се оказа,че сме трети братовчеди.Значи моя прадядо е бил дядо на майка му и баща ми и майка му се падат втори братовчеди. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 13:45 | |
| - wolf 351 написа:
- Обърквацията беше пълна.Разучих връзките и се оказа,че сме трети братовчеди.Значи моя прадядо е бил дядо на майка му и баща ми и майка му се падат втори братовчеди.
Много е объркващо! | |
|
| |
Blu€ Magic Баща-основател
Мнения : 1199 Регистриран на : 16.10.2009 Местоположение : So what...... Агент : MVP Agent
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 16:15 | |
| Здравеите! Взех си книгата Сега докато я прочета | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: Флууд 3 Съб 12 Дек 2009, 16:31 | |
| НЕЕЕЕ,оказа се,че книгата я няма в мола .Сега ще трябва да ходя до пингвините,но ще го оставя за утре. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Флууд 3 | |
| |
|
| |
| Флууд 3 | |
|