| тетрологията "Наследството" | |
|
+10dsims Ton4o Grizzly The sword of the bear Evelincho Salem Saberhagen nikol4o Badugly wolf 351 Arya Dröttningu 14 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: тетрологията "Наследството" Пон 28 Сеп 2009, 18:33 | |
| Това е една от малкото ми настина любими поредици.Обожавам книгите и всичко свързано с тях и сега смятам да ви запозная с тях,ако вие още не сте запознати.От мен ето и малко информация: За автора: Кристофър Паолини е роден на 17 ноември 1983 г. в Южна Калифорния, в семейството на Кенет и Талита Паолини. Израства заедно със сестра си Анджела, като и двете деца се обучават вкъщи от своите родители. Още от малък той обича да пише къси разкази и стихотворения, чест посетител на библиотеките е и чете невероятно много. Началото Идеята за „Ерагон“ се ражда от юношеските му фантазии. Любовта на Кристофър към магичните истории го подтиква да напише такъв роман, какъвто би искал да прочете. Високите планини Беъртут, издигащи се от едната страна на долината Парадайз, където той живее, го вдъхновяват за фантастичния свят на Алагезия. Всички герои в книгата са плод на неговото въображение, с изключение на билкарката Анджела, чийто прототип е сестра му. Паолини е едва петнадесетгодишен, когато започва да пише „Ерагон“. Това му отнема близо година, а докато я изглади и редактира, изтича още една. Първото издание излиза през февруари 2002 г. чрез семейното издателство „Паолини Интърнашънъл“. Отначало се продава само в техния град – Парадайз Вали, Монтана, но до края на годината Кристофър и цялото му семейство се занимават с представянето на книгата в библиотеки, книжарници и училища. Така те спечелват много фенове за драконката Сапфира и нейния малък Ездач. Големият успех Но големият успех тепърва предстои. По време на своите обиколки младият Паолини се запознава с писателя Карл Хейсън, който представя „Ерагон“ на своя издател – Алфред А. Кнопф, и през август 2003 г. „Рандъм Хаус“ публикува книгата, която за много кратко време се превръща в бестселър, а деветнадесетгодишният Кристофър става световна знаменитост. В края на 2006 г. „Туентиът Сенчъри Фокс“ пуска по екраните едноименния филм, който донася още повече слава на Паолини. След продължителна обиколка за среща с почитателите си в САЩ и Великобритания, в края на 2004 г. Кристофър отново се връща към приключенията на Ерагон и Сапфира във втората книга от „Наследството“ – „Първородният“. Както и „Ерагон“, и тя достига милионни тиражи и дълго време оглавява класациите на „Ню Йорк Таймс“. Правата и за нея са продадени в над 50 държави. В началото на 2007 г., когато се залавя с писането на третия роман, авторът си дава сметка, че за убедителното развиване на сложната фабула и по-плътното изграждане на образите на героите няма да му стигне само един том. Така започнатата трилогия „Наследството“ прераства в тетралогия. Водено от желанието си да откликне на огромния читателски интерес, издателство „Рандъм Хаус Чилдрънс Букс“, САЩ, отпечатва третия том – „Бризингър“, в 2,5 милиона екземпляра – най-големият начален тираж в историята на издателството. Заедно с печатното издание в САЩ е пусната в продажба и аудиоверсия. Книгата излиза едновременно в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур и Великобритания. Появата на „Бризингър“ на пазара е истинско събитие. В САЩ в 2500 книжарници, декорирани в съответствие с атмосферата на романа, се провеждат среднощни партита. Към книжарниците се присъединяват и много библиотеки, в които закупилите така очаквания трети том остават да го четат на групи до зори. Продажбите за първия ден – 550 000 екземпляра – са също рекорд за „Рандъм Хаус Чилдрънс Букс“ за еднодневна продажба на тяхно заглавие. И във Великобритания същия ден реализацията е огромен търговски успех – 45 000 екземпляра. От английския клон на „Рандъм Хаус Чилдрънс Букс“ определят „Бризингър“ като най-бързо продаваната книга, която са издавали – по над 80 екземпляра на минута. За тях заглавието е и най-бързо продаденият детско-юношески роман във Великобритания за 2008 година. В Австралия третата книга от поредицата „Наследството“ е сред първите 10 бестселъра за 2008 г. За трите месеца след излизането й от нея са продадени 141 000 екземпляра. Сред многото награди, с които е отличен романът „Бризингър“, са: наградата на Ю Ес Ей Тудей „Ноутабъл Бук“ за 2008 г. и наградата на Амазон „Най-добра книга за годината – 2008“. Поредицата „Наследството“ на Кристофър Паолини, която включва възторжено посрещнатите романи „Ерагон“, „Първородният“ и „Бризингър“, се превърна в световна сензация с изданията си на 50 езика и продадените досега 22 милиона екземпляра. След дълга обиколка за среща с многобройните си фенове Кристофър Паолини работи по четвъртия том, който завършва цикъла за храбрия Драконов ездач. Ето и малко повече информация за книгите,излезли досега: Книга Първа от поредицата "Наследството": Анотация Ерагон намира в гората блестящ сапфир. Бедното момче се надява, че парите от продажбата на скъпоценния камък ще стигнат за прехраната на семейството му през зимата. Камъкът обаче се оказва яйце на дракон и Ерагон осъзнава, че се е натъкнал на наследство, древно колкото самата Империя. Между младежа и излюпения дракон Сапфира се създава неотменима връзка, която преобръща завинаги живота на Ерагон. Разполагащ само с един стар меч и налудничавите съвети на възрастен разказвач на приказки, Ерагон и младият му дракон трябва да преодолеят невероятни изпитания и да се изправят срещу безчет страховите противници. Ще съумее ли Ерагон да се превърне в един от легендарните драконови Ездачи, призвани да спасят Алагезия от зловещия император Галбаторикс? Книга Втора от поредицата "Наследството": Анотация След като Ерагон и драконът му Сапфира спасяват бунтовниците Варден от внезапното нападение на ургалите, откриятият сблъсък със злия владетел на Империята – Галбаторикс, е въпрос само на време. Ерагон трябва да замине за страната на елфите, където да продължи обучението си в боравенето с меча и магиите, за да стане истински Ездач, достоен за отредената му от съдбата роля в тези смутни, но и героични времена. Пътят до Елесмера и престоят в приказните гори са изпълнени с безброй приключения, предизвикателства и важни житейски уроци и за Ерагон, и за Сапфира. Докато двамата се готвят да изпълнят дълга си на Ездач и дракон, войските на Империята минават в настъпление. На бойното поле Ерагон влиза в смрътоносна схватка със смятания за мъртъв Муртаг и разкрива зловеща тайна от своето минало, която ще има неочаквани последици за него. Книга Трета от поредицата "Наследството": Анотация Ерагон и Сапфира излизат невредими от сражението в Пламтящите равнини. Ала те знаят, че им предстоят още по-тежки битки, защото всички надежди на бунтовниците Варден и елфите за свалянето от трона на омразния тиранин Галбаторикс са съсредоточени върху тях. Младият Ездач си дава сметка, че за да срази могъщия си враг, има нужда от още умения и добър меч и заминава за Елесмера. Там узнава древна тайна, която може да се окаже съдбоносна за бъдещето на цяла Алагезия. Там се сдобива и с... Бризингър! Ето и линк за тези които се интерсуват от книгите: http://www.hermesbooks.com/detail.php?pID=455&pcatID=116А сега да попитам дали някой е чел поредицата и какви са впечатленията му? | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Пон 28 Сеп 2009, 18:40 | |
| звучи ми интересно.Не съм ги чел,но може би ще се хвана да ги прочета. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Пон 28 Сеп 2009, 18:50 | |
| Отлична презентация! Аз чета фентъзи, макар че предпочитам научна фантастика. Утре ми е срокът за връщане на книги в библиотеката и обезателно ще си взема Ерагон, ако я имат! Свилена, разкажи ни и за представянето на книгата, на което беше в неделя, моля! | |
|
| |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Пон 28 Сеп 2009, 19:05 | |
| Ами мога да ви дам линк от официалният сайт на ИК "Хермес".Иначе мога да кажа че беше приятна презентция. http://www.hermesbooks.com/news.php?newsID=203А ако ми е позволено ще дам откъси от всяка книга.Публикувани са в официалният сайт на ИК "Хермес": "Ерагон": http://www.hermesbooks.com/readchapter.php?pID=794"Първородният": http://www.hermesbooks.com/readchapter.php?pID=807"Бризингр": http://www.hermesbooks.com/readchapter.php?pID=1103Ето и малко любопитни факти: Любопитни факти Издателство „Алфред Кнопф Букс“ – подразделение на „Рандъм Хаус Чилдрънс Букс“, ще издаде тази есен уникална книга, базирана на поредицата „Наследството“ от Кристофър Паолини. „Пътеводител на Ерагон за Алагезия“ е създадена съвместно с „Темплър Пъблишинг“, признат като пазарен лидер в областта на разработването на оригинални и бестселърови подаръчни книги. Този проект за първи път ще представи „Наследството“ на Паолини под формата на нехудожествено произведение. Книгата, чиито права държи „Рандъм Хаус Чилдрънс Букс“, ще бъде издадена на 3 ноември 2009 г. в Северна Америка, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Развълнувани сме от възможността да предложим тази поразителна книга на феновете – казва директорката на „Алфред Кнопф Букс“ Нанси Хинкел. „Пътеводител на Ерагон за Алагезия“ ще въведе читателите по-дълбоко в обаятелния свят, сътворен от Паолини, и ще им даде визуална перспектива за романите, които станаха любими на милиони читатели по целия свят. Книгата е замислена като подарък на Ерагон към читателя, който в действителност е един нов Ездач. На петнадесет прекрасно илюстрирани разтвора читателите ще могат да изследват пейзажа и градовете на Алагезия, както и расите, които я населяват: дракони, хора, ургали, джуджета и елфи. На всеки разтвор има специални ефекти, зашеметяващи конструкции от хартия и други елементи, с които се е прочул „Темплър“. Ето и едно много хубаво интервю за книгата "Бризингр": http://www.vbox7.com/play:2b730bdbИнтервю с писателя Кристофър Паолини за българските фенове: http://hermesbooks.com/news.php?newsID=204
Последната промяна е направена от babukchieva на Вто 10 Ное 2009, 14:32; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Нед 18 Окт 2009, 11:32 | |
| Дам.... Това е една наистиня яка книга. Прочетох първата, когато бях на 10 или 11 и от тогава съм заклет фен на Паолини. Прочетох третата на английски тъй като нямах търпение! Доста ме зарадваха с новината че ще са 4 книги! Направо подскочих до тавана. Не исках да свършва толкова бързо! Сега ще излиза и Пътеводител на Ерагон за Алагейзия. Очаквам го с нетърпение. А за тези които харесват Паолини или изобщо фантастика ви предлагам и Алхимикът на Майкъл скот. Направо върховна книга! | |
|
| |
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Съб 07 Ное 2009, 13:34 | |
| Виждал съм ги и са интересни! | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
Мнения : 1772 Регистриран на : 05.06.2009 Години : 30 Агент : SuperNova(7th)
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Съб 07 Ное 2009, 21:46 | |
| Така това е поредица номер 1 в списъка ми за рождения ден! Свилена виждам, че ти си им голяма фенка, аи в моя клас има фенове, така че съм 100% сигурен, че е интересна! | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Пон 09 Ное 2009, 21:19 | |
| Днес си взех Ерагон, ии се надавам скоро да имам и следващите две книги от поредицата! А Свилена (как да казвам на галено?) ще ми кажеш ли защо е тетрология, а в Ерагон пише трилогия? (решението за 4та книга е взето след излизането на първата ли?) | |
|
| |
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Пон 09 Ное 2009, 21:23 | |
| Ами да след като Паолини завършва втората книга и започва да пише третата,решава че книгата ще бъде много дебели и се налага да я разполови.И така е обявено ,че поредицата ще се състои от 4 книги. Относно името ми-както искаш . | |
|
| |
The sword of the bear Умел ключотърсач
Мнения : 379 Регистриран на : 27.06.2009 Години : 23 Местоположение : Чака нова мисия
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Вто 10 Ное 2009, 13:43 | |
| Аз съм чел откъс от първата и е много интересна. | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Вто 10 Ное 2009, 20:41 | |
| Не видях някой да е споменал за "Гидът на Ерагон за Алагезия" - той излезе на 4ти Ноември във САЩ!Книгата представлява илюстриран пътепис из света на Алагезия, арена на действието в поредицата "Наследството" и е разказана от самия Ерагон. Може да видите повече за нея тукИмам информация от издателството, че вече се работи по нея. Очакваме я догодина! И за финал корицата - | |
|
| |
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Вто 10 Ное 2009, 20:46 | |
| Благодаря,че допълни мнението ми с полезната информация за гайда.Тъкмо имах намерение да напиша за него! | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Вто 10 Ное 2009, 21:04 | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Вто 10 Ное 2009, 21:27 | |
| | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Вто 10 Ное 2009, 22:09 | |
| Да! Аз обожавам такива допълнения към дадена поредица! Например на Хари Потър - "Приказките на барда Бийдъл" , "Куидичът през вековете", "Фантастични създание и къде да ги намерим"; Нарниа - пътеводител (ще накарам мама да ми го купи!); Магьоснически наръчник към Хари Потър.... | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Вто 10 Ное 2009, 22:12 | |
| Малко флууд моля да ме простите.В България издадени ли са Куидича преди вековете и Фантастичните създания и къде да ги намериш? | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Сря 11 Ное 2009, 09:55 | |
| wolf, има ги само на английски. Аз съм горд притежател на "Куидичът през вековете". Надявам се скоро и на "Фантастични зверове и къде да ги открием". ПП. И да, флууд е... | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Сря 11 Ное 2009, 11:33 | |
| | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Нед 15 Ное 2009, 08:03 | |
| Сега обратон към темата: някой ми беше казал (май Никола), че трите книги от поредицата се продават заедно с отстъпка. Обаче м сайта на Хермес не виждам такова нещо. Жалко, може би така ги продават на място, в книжарница. Много ме е яд, че вчера не се сетих да си ги купя, нали вчера бях в Мола. | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Нед 15 Ное 2009, 09:39 | |
| И аз съм ги гледал в един сайт, че ги дават като трилогия за 35 лв. Ама аз си ги взех на отделно и излизат 48 лв. | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Нед 15 Ное 2009, 09:57 | |
| - Ton4o написа:
- Сега обратон към темата: някой ми беше казал (май Никола), че трите книги от поредицата се продават заедно с отстъпка. Обаче м сайта на Хермес не виждам такова нещо. Жалко, може би така ги продават на място, в книжарница. Много ме е яд, че вчера не се сетих да си ги купя, нали вчера бях в Мола.
Ей, Тончо - изтърва отстъпката с 2 дни! И не - не е в книжарница само от сайта! | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Пон 25 Яну 2010, 20:09 | |
| Днес бях в Мола. Имаше изобилие от Първа и Трета Книга, но следа от втора нямаше! Иначе казано: Прочетох Ерагон. Романът е великолепен! | |
|
| |
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Чет 28 Яну 2010, 22:35 | |
| | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Сря 24 Фев 2010, 09:22 | |
| "Първородният" е НЕВЕРОЯТНА КНИГА!!!!!!!!!!!!!! Четете, колеги, четете. Само за отчет: Не съм от любителите на фантастиката, но тази книга е ВЪРХХЪТ, ЧЕ И ОТГОРЕ. | |
|
| |
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" Сря 24 Фев 2010, 14:56 | |
| Много се радвам,че смяташ така Митко! Наистина за мен и трите книги са уникални по рода си и те съдържат част от моята ценностна система и идеология и това е още една причина да ме привличат!
Последната промяна е направена от Arya Dröttningu на Сря 27 Окт 2010, 12:04; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: тетрологията "Наследството" | |
| |
|
| |
| тетрологията "Наследството" | |
|