Тони , аз не съм гледала „Fullmetal Alchemist: Brotherhood“ , но съм гледала FMA от 20031 но не го довърших докрай...дойде ми брутален и го зарязах 8 епизода преди края Но е готин...героите са супер яки и за това продължавах да го гледам въпреки, че някои неща не ми допадаха. Някои казват, че Brotherhood е много по-добър, защото се придържа строго към мангата. Иначе анимето от 2003 не завършва с хепи енд...което е кофти за двамата братя Но като фен ан FMA предполагам, че версията от 2003 ще ти допадне
А защо не се включиш в клуба ни? Ще е супер
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
Понеже питаш дали бих те препоръчал версията от 2003, сега ще ти кажа моите мисли по-въпроса.
FMA(Fullmetal Alchemist) и FMA Brotherhood, са две адаптации, като разликата между двете, е че едното е правено по времето когато мангата излизаше, а друго след краят и. Заради този факт, FMA след средата му спира да следва мангата и поема по своя история, докато Brotherhood до самия си край я следва точно. И двете имат техните плюсове и минуси.
2003: Плюсове: Героите са много по-добре представени в началото. Brotherhood като че ли малко пренебрегва развитието им в началото, но това е заради факта, че е предвидено Brotherhood да се гледа след FMA. Минуси: Много по мрачна атмосфера и анимето на завършва с хепи енд. Но за наше щастие има филм, чието действие се развива след краят(The Conqueror of Shamballa), което вече доняся по-добър край
Brotherhood: Плюсове: Следва абсолютно точно мангата и анимацията е значително по-добре. Всичко, което не ми беше харесало във 2003, просто го нямаше и историята беше дори по-добра. Минуси: Като изключим развитието на героите в началото, което е по-добро в 2003, като че ли няма други минуси. Краят е перфектен и е един от най-добрите в индустрията.
Та Тони, аз бях започнал от 2003, още докато го даваха по Супер 7. Според мен абсолютно си струва да си гледа, особено ако ти е харесало Brotherhood. Само не забравяй да видиш филма накрая, за да не завършиш с горчивия край
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
Свилена, Марти, благодаря за мненията ви! Може и да го погледна. Но защо по-мрачната атмосфера и лисата на хепи енд непременно да е минус? Краят в Brotherhood например беше малко сладникав по пое мнение.
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
Сложих го като минус, понеже го сравнявам с края на Brotherhood. Но все пак трудно е да се сравни нещо перфектно с нещо почти перфектно.
Аз лично обожавам мрачна атмосфера. За хепи енд не държа, повечето неща които наистина са ми харесали са имали реалистично горчив край, така че просто е въпрос на вкус. И наистина Brotherhood има сладникъв край, който обаче все пак е добър, заради страданията през които братята преминават и те си го заслужават.
Като заговорихме за мрачнa атмосфера и не хепи енд, колко от вас са чували за Madoka Magica?
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
Тони ...мразя тъжни и депресиращи краище, дори хепи ендовете в някои случаи да не са реалистични ги предпочитам, искам всички да са щастливи а както се казва "и заживели щастливо до края на дните си". За това поне за мен е минус, предпочитам да ми е сладникаво вместо любимият ми герой да умре или да бъде наранен психически или разделен от любим....
Иначе...не знаех че вие двамата си падате по дарк-а
Марти , аз съм го чувала...доста хора му се кефят, но аз не съм посягала към него до сега. Гледал ли си го?
Martinch Баща-основател
Свилена , гледал съм го и мога само да ти кажа, да не се подвеждаш по картинките в нета. Шом не харесваш краища където главните герои умират, биват наранени психически и още куп неща им се случват, недей да гледаш това аниме. Аз лично изпаднах в депресия след краят му.
Тони , предполагам че знаеш, но Professor Layton, си има анимиран филм. Ако си го гледал, какви са впечатленията ти от него?
Свилена, падам си по-скоро по по-реалистичните завършеци, но хепиендовете много често просто не са такива.
Марти, да, гледал съм го няколко пъти и много ми харесва. Ти какво ще кажеш за него? За всички останали, името му е „Professor Layton and the Eternal Diva“.
Martinch Баща-основател
Мен лично супер много ми хареса и смятам, че доста добре запазва духа на играта в себе си. Първата загадка от филма ми е една от любимите и я давам като данетка понякога
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
Марти видях картинки и жанра на Мадока и си прав...арта може да те подведе,че е нещо забавно и безгрижно момичешко и супер розово.Толкова ли е депресиращо? Доста е хвалено,мислиш ли че заслужава високата оценка,която му дават хората? Определено няма да го гледам,благодаря за предупреждението
Тони , значи нямаш нищо против всякакъв край,стига да е реалистичен.В такъв случай FMA от 2003 ще ти хареса доста,болезнено реалистичен край има.
Момчета,трябваше да ми кажета по-рано,че има аниме по историята за джентълмена археолог.Ще си я потърся обезателно,особено щом я оценявате толкова високо.
Martinch Баща-основател
Аз започнах да го гледам доста скептичен за цялата възхвала която му дават, но след средата то даже я надмина. Наистина е доста депресиращо, а е и още по объркано. Самото аниме има вплетени много послания в себе си и поуката му е добра. Краят му дори минава за щастлив. Обаче филмът, който е продължение на анимето просто разгорямява всичко щастливо, което е останало и просто се депресираш. Но ако има едно нещо, което трябва да се гледа от филма, то е тази битка. Анимацията, музиката, всичко е просто невероятно:
Марти ....и аз съм много скептично настроена към Мадока, но коментарът ти ме изуми...уау...Какво послание носи? Битката, която си постнал е впечатляваща...музиката е особена надъхваща, а анимацията е добра...тези нишки особено ме впечатлиха.
Момчета, намерих си филма с японско аудио и английски субтитри...идеално за мен. Ето го за желаещите да го погледнат
А някой случайно да е гледал Guilty Crown?
Martinch Баща-основател
Ами посланията са няколко и може би най-основното се съдържа в ето този цитат от самият край: "Don't forget. Always, somewhere, someone is fighting for you. As long as you remember her, you are not alone." Тук "her" всъщност е една от героините, които в края става олицетворение на Бог. Колкото и странно да звучи, цялото аниме пресъздава сюжет за появата на Бог и Дявола. Иии ако трябва да съм честен, не мисля че бих могъл да обясня какво точно се случва. Целият сюжет е невероятно сложен, но това е и красотата му. Хората в интернет пишат цели есета на тази тема, така че съм сигурен, че те биха се справили по-добре от мен.
Свилена , супер че си си го намерила, надявам се като ти остане време да го изгледаш, после да споделиш мнение
За Guilty Crown - гледал съм първите 4 епизода. Анимацията беше страхотна, музика още повече, обаче самата история ми се стори някак си... неудовлетворяваща. Понеже ми стана интересно, потърсих из интернет някъде където се разказва цялата история. Попаднах на ето този сайт https://swabulous.wordpress.com/2012/03/29/guilty-crown/. Четох го цял час и просто се скъсах да се смея. Знам че авторът е подбирал само най-лошите моменти от шоуто, но щях да им простя всичко, ако не беше краят които са сложили. Препоръчвам го на всеки, за добро четиво, ако иска да се посмее. Според мен не е толкова лошо колкото го изкарва, но за мен краят на нещо е невероятно важен и този не е на нивото на което трябва да бъде. Някой друг да го е гледал?
Марти , посланието на Мадока много ми харесва...не предполагах, но се заинтригувах и то много. Идеята му е интересна...в крайна сметка може да му хвърля око.
Разбира се, само да дойде събота и неделя и го мятам
Питах за Guilty Crown, защото за мен това е анимето с най-красивият и въздействащ саундтрак, което съм гледала. Иначе историята...като го изгледах ми идваше да размажа нещо, бях супер бясна...супер разочарована останах иии съм съгласна с човека, който е написал статията, която си постнал точно краят да заплескаш е....равносилно на харакири.
Хора, вече имаме готов знак в черно-бял вариант. Заповядайте да и се порадвате малко
И с малко блъш...тук е още по сладка...не мислех че е възможно
Martinch Баща-основател
Успех с гледането ти на Мадока, надявам се да имаш някоя комедия готова за гледане, след като го минеш 3 епизод, понеже ще ти трябва. Най-хубавото нещо от Guilty Crown, е групата, която е създадена заради анимето - Egoist. Аз лично много я харесвам и от време на време си пускам техни песни.
Исках да питам, понеже видях, че сте писали за LoK в другата тема, което не е точно аниме, ама айде ще го класифицирам за такова, хареса ли ви? Аз съм гледал Avatar и супер ми беше харесало, та това дали си заслужава също?
Много се радвам, че я харесваш Марти В момента тренирам за да я оцветя по възможно най-добриятк начин. Я да ви питам...според вас козинката и ако е нежно лилаво как би седяло? О и да...трябва да и измислим име!
Мерси, Марти А може ли да ми препоръчаш някой добра комедия? Оооо...Egoist наистина са страхотни, съгласна съм с теб! Коя ти е любимата тяхна песен?
Аз The legend of Korra започнах да я гледам защото самата Кора като персонаж много, много ми харесва и съм много доволна от анимацията. Асами също е страхотна, просто има много малко екранно време, което е жалко. По-мрачна и сериозна е атмосферата от на Аватар на Енг (не съм го гледала цялото, но гледах 2-3 епизода), но на мен си ми харесва и то много, а на теб след като ти харесва сериозността и мрачните краски смятам, че ще ти допадне доста. Артът е невероятен...признавам, че го гледах и за това Тея какво е мнението ти за Кора? Да помогнем на Марти да реши дали си заслужава да го гледа
Последната промяна е направена от Arya Dröttningu на Вто 29 Сеп 2015, 20:19; мнението е било променяно общо 1 път
katnis kane Майка-основателка
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
Марти , lok е мноого яко. Историята е наистина по-дарк от тази на Аватар, но все пак е много добра. Самата Кора е много забавен и бадас герой, както и всички други от The Krew Като The Gaang, схванахте ли? Даа...само аз се смея на подобни игри на думи xD Таа...общо взето LoK е много яко, Кора е много яка ии да Въпреки, че историята е по-дарк, мисля че се смях повече, отколкото като гледах Аватар.
Свилена , би ли ми обяснила какво е "нежно лилаво"? Иначе...аз предлагам коалата да се казва Надя, тъй като ще бъде символ на клуба, а Надя е била духа на форума иии...какво ще кажете?
Приятели , сега се сетих че преди време гледах едно яко аниме на име Tokyo Ravens. Нямах големи очаквания към него, но ме изненада доста приятно. Тея , специално на теб, защото си чела първата книга за Магистериума и Калъм, историята от анимето по едно време ще ти заприлича малко на тази в книгата. Първия опенинг на анимето е супер, а песничката е мега яка. В историята има магьосници, героите са готини и анимето е развлекателно и доста забавно в някои случаи Препоръчвам го, въпреки че краят е малко противоречив....
Съжалявам за забавянето, но се наложи, защото исках да направя знака си перфектен...иии вече имаме официалната цветна версия в много висока резолюция, както и черно-бялата версия.
А за компенсация за това, че забавих знака...ще ви покажа как би изглеждал знака ни на тениски, значки и върху i-phone Върху дамска тениска:
Върху мъжка тениска:
Върху телефон...и то не какъв да е, а епъл (сори, хора...ама не успях да открия друг мок ъп )
А тук...ще видите различни по цвят значки с нашето лого:
Надявам се да ви харесва
Martinch Баща-основател