39 КЛЮЧА 39 КЛЮЧА български фен форум |
|
| * Light Novels * | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
| Заглавие: * Light Novels * Нед 20 Сеп 2015, 18:00 | |
| Здравейте Коали! В тази тема можем да обсъждаме Light Novels. Light Novel е същото като нашите книги с които сме свикнали, но са насочени за ученици и студенти. Това което ги различава от нормалните книги, е по-малкият им обем(обикновенно 200-300 страници), но за сметка на това по-честото им излизане. Като изключим японските имена(няма и за какво да ви пречат, освен че трудно се помнят), са си съвсем като романите с които всички сме свикнали Аз лично, досега съм чел два Light Novel-a, единият от които все още излиза, а другият е най-невероятната книга, която съм чел от години. Сега ще ви разкажа и за нея: Utsuro no Hako to Zero no Maria или на английски: The Empty Box and the Zeroth Maria (7 книги) Книгата разказва историята на двама души. Единият е Kazuki Hoshino. Той е напълно обикновен ученик, като единственото нещо, което го отличава от другите е това, че е лудо привързан към всекидневния си живот - не иска да има промени. Но един ден, изведнъж в неговия клас, се прехвъля нова ученичка - за 13,118 път. Тя се представя с името Aya Otonashi и му заявава, че ще го пречупи, без да обръща внимание на никой друг в класа. Това е само началото на поредица от невъзможни препятствия, които ще обърнат двамата един срещу друг, хората около тях и дори и този, който е може би Бог. Едно от нещата, което движи историята е мистерията. Ако някой е гледал или чел Death Note - тези книги са много по-сложни и заплетени. Всичко е пред очите ти и пак докато не се случи нещо, няма дори да си го очаквал, въпреки че знаците са там. Още от първата книга, започват Plot Twist-овете, които не спират до самия и край. Второто нещо са самите герои. Има толкова много развитие, че ако сравниш двамата главни герои в началото на първата книга и в края на седмата, няма да успеш да откриеш прилика. Третото нещо, са предизвикателстава, срещу които са изправени. Всяко от тях на външен вид е невъзможно и непреодолимо. Всяка следващата книга вдига нормата и към края започваш да съжеляваш героите, как може авторът да се отнася толкова садистки с тях. All in all, тези 7 книги, са в топ поредиците, които съм чел през живота си. Ако ви е интересно, винаги можете да прочетете първата - около 300 страници е. Гарантирам ви, че няма да забравите това преживяване Е хайде хора, вие сте | |
| | | Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: * Light Novels * Нед 20 Сеп 2015, 20:04 | |
| О, Марти , много добра тема, поздравления Аз съм нямала голям досег с Light Novel-ли, но едно от аниметата, които ми харесват е адаптирано точно по такава новела - Sword Arst Online, може да си го чувал Чела съм една Light Novel на Fairy Tail, която фенове я бяха превели на английски. Иначе много интересно звучи поредицата, която си чел ...потърсих я в гугъл и ми излязаха различни картинки. Това е от нея, нали? Тея , чела ли си Light Novels? | |
| | | katnis kane Майка-основателка
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
| Заглавие: Re: * Light Novels * Нед 20 Сеп 2015, 20:15 | |
| Не съъмм, Свилена , но много бих искала и тъкмо се чудех от къде мога да се сдобия с някой Light Novel. Някой да сподели? | |
| | | Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
| Заглавие: Re: * Light Novels * Пон 21 Сеп 2015, 13:18 | |
| Да, Свилена , точно от там е . Sword Art Online, е едно от аниметата, което винаги ми е харесвало, дори имам намерения да прочета самите новели. Тея , аз лично не знам къде продават, не съм виждал по книжарниците, трябва да се поразтърся. Нещата, които съм чел, си ги бях намерил преведени на английски от Baka Tsuki. Има и други сайтове, но този е най-големият. Ако някой се интересува да прочете сериите може да ги намери ето тук: https://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Utsuro_no_Hako_to_Zero_no_Maria | |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: * Light Novels * Пон 21 Сеп 2015, 19:12 | |
| Мерси за линка към сайта, Марти ! Преди малко влязох да го разгледам и видях, че има и Fate/Stay Night ....може да и хвърля око, интересно ми е, защото съм чела само инфо за романите от Уикипедия. Охо...значи се събрахме доста фенове на SAO ! Тея също е фен. Имаш ли си любим герой от SAO вселената, Марти ? | |
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
| Заглавие: Re: * Light Novels * Пон 21 Сеп 2015, 19:23 | |
| Йес, най-накрая мога да се включа някъде Сори, че леко ви се намъквам в разговора Да, и аз съм фен на SAO ии въпреки, че никой не ме пита ще ви кажа, че любимата ми героиня е Sinon Нещо ми говори, че тя беше любимка и на Свилена , но не съм много сигурна Марти , много ти благодаря за линка, определено ще потърся и ще си харесам някой Light novel | |
| Заглавие: Re: * Light Novels * Пон 21 Сеп 2015, 19:32 | |
| Свилена , виж ги. Аз доколкото знам всичко адаптирано в аниме от новелите Fate Stay Night доста стриктно следва сюжета, като изключение прави само първият сезон (този който ти гледаш) Виждам, че заговорихме за SAO. Очевидно любимият ми герой е Klein (малко го съжелявам, как стои все в сянката на Кирито ) Да видим...от първи сезон си е Kirito, ама към втори сезон Sinon ми стана любимка. , така че High five Тея .Доколкото съм чувал, точно след където свърши SAO 2, започва нов Arc, който от всички които са чели книгите, го смятат за най-добрият и смятам да го прочета, понеже няма да мога да чакам още две години до SAO 3. Като заговорихме за SAO, сега започнаха да излизат други Light Novels, които се казват SAO Progressive и разказват за историята на SAO 1, етаж по етаж. Което означава, че има голяма вероятност да бъдат адаптирани в аниме, което ще бъде просто супер | |
| Заглавие: Re: * Light Novels * Сря 23 Сеп 2015, 00:45 | |
| Марти , чувствам се супер тъпо, че ще те питам такова нещо, но вече от два дена не мога да се справя сама... Отивам на Fate/stay night - https://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Fate/stay_night#Story_Synopsis и оттам нататък не мога да се оправя...не знам от каде да сваля или прочета новелите...може ли да ми помогнеш с някакви насоки? О...Клейн...горкият наистина Много е сладък и направо го съжаляваш като гледаш как стои както се изрази "в сянката на Кирито", никоя дама не го ще...само Тор Аз в първия сезон много харесвах Асуна, но и аз като теб Марти във втори сезон любимка ми стана Шинон...така че....ставаме трима, ударете едно пет и с мен И Тея , помниш А Марти , дали имаш представа в новите Light Novels участва ли и Шинон? И да, ако направят аниме ще е просто супер | |
| Заглавие: Re: * Light Novels * Сря 23 Сеп 2015, 11:11 | |
| Оо, Клейн...той е голям сладур, наистина Според мен той нямаше да бъде "в сянката на Кирито", ако самият Кирито не го поставяше там. Личи си, че му пука за Клейн, просто...се прави, че не е така. Да, наистина, всички момичета, които Кирито срещна се влюбиха в него Освен Шинон, разбира се. Но Клейн...никой. Както каза Свилена само Тор В първи сезон любимка ми беше Асуна, така че двойно пет за Свилена Също така много харесвам Лиз, чието истинско име отказвам да запомня Марти , ще бъде невероятно ако адаптират новите новели в аниме, само да не се окаже, че сме единствените, които мислят така xD И аз съм чувала, че arc-a след този за Юки е много добър. И като споменах Юки...някой? Нещо? Само аз ли ревах там? | |
| Заглавие: Re: * Light Novels * Сря 23 Сеп 2015, 15:17 | |
| Гледам сме на вълна САО Асуна ми беше любимка в първи сезон, но за жалост само до средата. Имаше толкова много потенциал да бъде strong female lead, а във втората половина я превърнаха в нещо като награда. А онази сцена в с пипалата ме отврати и ми стана гадно, че авторът толкова не му пука за нея. Доколкото знам, в новият сезон единственният които участва от предишните е Кирито, но е напълно възможно да има акция за неговото спасяване, понеже той май е затворен в друг виртуален свят(това са само неща които случайно съм чел, възможно е нещата да са много по-различни и аз да не съм разбрал) И не Тея , не си сама. Страхотен арк беше, а Юки беше страхотна героиня. Too many feels Свилена , туко що погледнах новелите на baka-tsuki. Много объркано са направили страницата. Доколкото разбрах, това са само преведените текстове от самия Visual Novel, които за да ги четеш, ти трябва играта. Аз ти предлагам два варианта: №1: Можеш да намериш текстовете от Visual Novel-а за четене онлайн ето тук: http://lparchive.org/Fatestay-night/№2: Може да си инсталираш самия Visual Novel и от там да си прочетеш историите. Смятам, че най-добре обяснено е ето тук и мисля, че няма да имаш проблем с инсталирането ако решиш да го направиш. Единственото трудно нещо е да си намериш версията за теглене, но ако нещо не се справиш, пиши ми, ще те опътя от къде да си я свалиш Понеже в предишния пост стана дума за Юки, кое е най-тъжното нещо, което сте гледали в аниме? | |
| Заглавие: Re: * Light Novels * Сря 23 Сеп 2015, 19:34 | |
| Само САО! Сега се чудих защо Асуна спря да ми бъде любимка, но като го спомена Марти това с изгубеният потенциал на силен женски персонаж и превръщането и в награда, жертва и девица в беда, която чака да бъде спасена...точно това е променило мнението ми. мисля, че се сещам за коя сцена говориш...наистина беше отвратителна и шокираща. Значи нашият герой ще бъде девойката в беда този път Марти , много, много ти благодаря, спаси ме Исках да ги прочета, така че първият линк който си ми пратил е идеален за целта Тея ...много, много страдах за Юки. Така, че не си единствена.Три реда сълзи и подсмърчане в продължение на ден и половина О, Марти ...много тежка тема отвори, но колкото и да си напрягам мозъка не мога да се сетя...изтрила съм тези спомени.Единствено се сещам колко гадно ми беше станало от завършека на анимето FMA от 2003. Тея , Марти вас какво ви натъжи?
Последната промяна е направена от Arya Dröttningu на Сря 23 Сеп 2015, 20:23; мнението е било променяно общо 1 път | |
| Заглавие: Re: * Light Novels * Сря 23 Сеп 2015, 20:18 | |
| Тази сцена определено беше една от най-отвратителните и смущаващите, които съм гледала. Най-лошото беше, че ми бяха казали какво ще се случи още като бях в началото на анимето, което ми уби голяма част от кефа. Но все пак го гледах. Останах отвратена и може би травмирана Най-тъжната сцена в аниме, което съм гледала е или тази с Юки, или...майката на Ерен. Тя беше по-скоро депресираща, но пък ревах на това с Юки толкова много, защото бях спойлната и си бях направила грешните изводи Просто не мога да преценя... | |
| Заглавие: Re: * Light Novels * Вто 20 Окт 2015, 01:10 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: * Light Novels * | |
| |
| | | | * Light Novels * | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|