39 КЛЮЧА 39 КЛЮЧА български фен форум |
|
| Любими цитати от книгите "39 ключа" | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Любими цитати от книгите "39 ключа" Пет 12 Авг 2011, 20:43 | |
| Все пак реших,че ще е дзабавно да направя такава тема,дори и сама да си пиша в нея. Идеята ми е тук да пишем любими моменти,забавни моменти и моменти,които са ни направили впечатление в книгите. Започвам първа. Претърсих първите три книги за нещо забавно и ето това открих: ********************************************** - Може да е опасно - предупреди Ейми. - Права си - съгласи се брат и. - Път на дамите.
"...Нели махна и втората слушалка. Сега вече бяха привлекли вниманието и. Имаше три думи, които неизменно и действаха: момчета, ядене и пари..."
"...Старецът тръгна бавно към тях, като се усмихна и резпери ръце. Щом се приближи, Дан видя, че едното му око е насинено. - Скъпи деца! Нели го млатна с раницата си отстрани по главата. - Ау! - Чичо Алистър се сви и прикри с шепа здравото си око. - Нели! - извика Ейми. - Извинявай! - промърмори Нели. - Помислих си,че е от лошите. - Той е от лошите. - съгласи се Дан.... - Да го ударя ли още веднъж? - попита Нели..."
...Мъжът от охраната понечи да хукне след тях, но Нели го сграбчи за ръката и го затегли така, че за малко да я изтръгне от рамото. - Няма да ходите никъде! Ами ако Джона лежи там окървавен? Мъжът от охраната се ядоса още повече. - Глупачка! Твоят кумир дори не е в сградата!..."
- Готово - оповести накрая Нели, като тръсна отгоре върху камарата "Най-големите хитове на Франк Дзапа". - Това като начало е добре. - Вие явно обичате музиката - отбеляза касиерът, като я зяпаше. - Не,клептоманка съм. И тя изхвърча през вратата...
- Това тук е ръчно шита персийска коприна! - Иън се обърна, при което се видяха скъсаните му отзад панталони и отдолу боксерките: розови доларови знаци на бял фон, после пак застана бързо с лице към останалите. - Уф, карай.
- Това, деца мои - заяви гордо-гордо Алистър, - е свинско на скара. Дан долепи пръсти върху отвора. - Дълго е стояло на слънце. - Имах предвид,че си го купих с парите от буритото със свинско на скара.
Последната промяна е направена от Arya Dröttningu на Пет 02 Сеп 2011, 13:40; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Любими цитати от книгите "39 ключа" Съб 13 Авг 2011, 12:22 | |
| А даа, тези наистина са много яки, особено за клептоманката. Много хубава тема! В момента не мога да се сетя за такива, трябва да прегледам книгите отново, но имам едно прясно При тях дойде Нели, която, както обикновено, клатеше глава в такт на каквото си беше пуснала по айпода. Веднъж Дан беше предложил да си направи операция по присаждане на слушалките в ушите, понеже тя и бездруго не ги сваляше оттам. | |
| | | Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Любими цитати от книгите "39 ключа" Вто 30 Авг 2011, 21:08 | |
| Ето още порция цитати,които извикват усмивката ми: "...След като я бяха оставили, тя беше тръгнала да пазарува. Над черната и фланелка имаше прозрачно парче светлолилав плат, което Нели беше нагънала като туника. Очите и бяха очертани с черен молив, от китката до лакътя и подрънкваха мънистени гръвни. Клепачите и бяха намазани със златисти сенки. Тя изглеждаше, като че се канеше да избяга в хип-хоп харем..."
- Добре дошли в хотел "Екселсиор". Разрешете да попитам на чие име е резервацията. - Ух...-каза Нели. - Ох... - въздъхна Дан. - Ох ли? - Ох - отсече той твърдо.Това нещо винаги когато го чета си умирам просто..... - Пратете носач да вземе бегажа. Лимузината ми ще бъде отпред - нареди той на наземната стюардеса. - Съжалявам, господине, но трябва да си приберете сам багажа от лентата. Джона се изуми. - Аз, лелче, никога не си прибирам багажа от лентата. Багажът идва при мен. - Казвам се госпожица Сенади. Съжалявам, господине, но ако няма друго... - Ама вие не знаете ли кой съм аз? Стюардесата завъртя зад гърба му очи към другите стюардеси на гишето. - Честно казано, не знам. Джона се стъписа още повече. махна си очилата. - Тате! - проплака той. - Не се притеснявай, Джона - започна да го утешава баща му. - Тук, в Египет, изглежда, не са наясно, че си световно име. - Ама как така... наистина ли никой не знае кой съм? - Хайде, Джони, успокой се, сигурен съм,че... - Не знаят ли, че съм бомба? Една по-възрастна жена се обърна. - Някой не каза ли "бомба" ? Госпожица Сенади заговори бързо по уоки-токито. - Охрана. Охрана, сигнал за тревога.... - Ха, охрана! - вдигна ръце Джона. - Крайно време беше! Заобиколете ме, докато вървя към лимузината... | |
| | | PurpleCobra84
Мнения : 2 Регистриран на : 01.01.2012 Години : 27 Местоположение : Somewhere in Atlantic Ocean
| Заглавие: Re: Любими цитати от книгите "39 ключа" Нед 01 Яну 2012, 21:43 | |
| Мойте са много но ето няколко от тях:
Ейми тръгна след брат си.Той отиде при мъжа и дръпна вестника. -Разкрит си! -Какво правите, господине? - избухна непознатият с британски акцент. Дан побърза да му върне весника. -Ох разкрит сте че имате най-хубавата шапка в хотела - каза той. - Жестока е.
-Всички в Клана Лусиан са си малки Наполеончовци - промърмори Дан - Погледни ги Иън и Натали. Двама умници с пари.Ами другарката Ирина? Умница с тик. Наполеон? Умник с армия.
*** -О, не не ми казвайте! Пак ли? - простена Нели. -После ще крещиш. Сега бягай! - Извинявайте. Вашата красива страна ни харесва много - извика тя. Изхвърчаха през входната врата, а дворът отзад се огласи от крясъци.Таксито ги чакаше и тримата се шмугнаха в него. -Накъде? - попита водачът, след като се събуди рязко. -Карайте, карайте, карате! - извика Нели. -Карам, карам, карам - възкликна зарадван мъжът и стовари крак върху газта - те за малко да излетят през тавана. - Обичам американци! | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Любими цитати от книгите "39 ключа" | |
| |
| | | | Любими цитати от книгите "39 ключа" | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|