| "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Пет 25 Мар 2011, 21:05 | |
| "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Как би се чувствал, ако майка ти е починала при странни обстоятелства, баща ти изчезва по време на мистериозен инцидент в сърцето на Британския музей, английската полиция третира теб и родителите ти като терористи, а ти си само на четиринайсет?
Какво би направил, ако в живота ти изведнъж се появи един чичо, който сякаш има свръхестествени способности, и ти разкрие неподозирани тайни за произхода на семейството ти? Това са само част от проблемите, които връхлитат Сейди и Картър по време на зимните празници. Докато целият свят се старае да навакса с подаръците, двете хлапета имат много по-важна задача – да оцелеят.– Вечерта, когато майка ви загина тук, при Иглата... – подхвана татко.
Най-неочаквано крайбрежната улица се озари от светлина. Обърнах се и, почти заслепен, зърнах само за миг два силуета: висок блед мъж с раздвоена брада, облечен в светла на цвят мантия, и момиче с медна кожа в тъмносиня дреха и със забрадка на главата – облекло, каквото съм виждал стотици пъти в Египет. Двамата просто стояха един до друг на пет-шест метра и ни наблюдаваха. После светлината угасна. Силуетите се замъглиха и се стопиха. Когато очите ми свикнаха отново с мрака, тях вече ги нямаше. Официалния сайт на поредицата: http://disney.go.com/disneybooks/kanechronicles/Следващата част - част 2 се очаква да излезе на английски на 3 май тази година.И носи името "THE THRONE OF FIRE". А на българси език се очаква някъде около септември тази година.Аз прочетох книгата и останах много очарована!Първо,защото много обичам митологията на Египет и както при "Пърси..." ми беше интересно да видя авторовата интерпретация на добре познатите ми митове.Второ,защото си намерих нови любими герои и от тази поредица.И третото и много важно нещо беше,че историята беше наистина много вълнуваща.Въпреки,че на места се долавяше лек полъх от "Пърси...",книгата си остава оригинална и много яка.Действието,както се очаква е вихрено и направо ми замая главата с целия екшън. Сейди и Картър са големи симпатяги,а заедно с тях и Кифличка,която е буквално "убиец"! .Но любимият ми герой от книгата си остава Зия.Не знам защо,но ми напомня отчасти на Аря от "Ерагон" и сигурно за това ми харесва толкова много. А любимият ми древноегипетски бог Анубис е представен в доста готик-готина светлина. Да обобщя възторга си с едно изречение: чакам продължението с огромно нетърпение! А вашите мнения? | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Чет 07 Апр 2011, 10:41 | |
| Преди малко прочетох книгата и бих казал, че това е най-хубавата книга на Рик! Преплитането на разказите на Сейди и Картър добавяше оригиналност на книгата, а когато се прекъсваха ме караха да се чувствам все едно, че споря със сестра ми Отново египетските митове бяха доса добре представени и видях някои от любимите си богове. Тъй като съм по-голям фен на египетската митология, тази книга ми хареса повече от поредицата му за Пърси. Особено ми допаднаха опитите на автора да не "изтрие" вече създадената от него вселена за съществуващи гръцки богове. Надявам се, че някой ден ще наблюдаваме и сблъсък между двете вселени Действието се развива доста бързо и съм склонен да повярвам на мнението на един от журналистите, или както са си там, в Цитедала, че автора се е поучил доста от творбите на Майкъл Скот. Не отсъстваше и много екшън и шеговити подмятания. Като че ли най-много ми допадна, като герой, Баст. Тя показа доста от лицата си, а и като цяло характера й ми допадна. Към края на книгата си отдъхнах от облекчение / тези, които са чели книгата ще ме разберат/ Само едно нещо не ми хареса - накрая не остана срещу какво ще се борят... Да, силите на хаоса се надигат, но това беше като цяло... Липсва ми вълнението, което изпитвах след края на всяка книга за Пърси... Разгледахте ли официалния сайт? Има картинки на героите, откъс от втората книга, и някои упражнения свързани с първата да се види колко сте научили от нея Очаквам втората книга с голямо нетърпение и силно се надявам да е по-добра от първата =] | |
|
| |
Dageron321 Умел ключотърсач
Мнения : 468 Регистриран на : 15.04.2010 Години : 29 Агент : Super Nova
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Пет 13 Май 2011, 18:50 | |
| Аз наскоро прочетох книгата и нямам търпение за втората.Казано честно нямам любим герой понеже всички ми харесват, но от класащията за героите Сейди е на първо място | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Сря 14 Сеп 2011, 18:10 | |
| 21 септември ^^ | |
|
| |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Съб 17 Сеп 2011, 20:44 | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Сря 28 Сеп 2011, 19:04 | |
| Не знам дали сте го видяли,като сте посещавали официалния сайт на "Хроноките на Кейн" и за това ще го постна: http://a.dolimg.com/explore/PMPages/Printable/ThroneofFire_EventKit.pdfИначе аз прочетох книгата,но ще изчакам със споделянето на мнение за книгата за да не разваля удоволствието на някого.Мога само да кажа три неща - книгата е трепач и благодарение на това тази поредица се нареди до трите ми любими до момента - "Хари Потър","Ерагон" и "Хроноките на Нарния" и ми харесва много повече от "Пърси..." и разбира се Зия е върхаа ,а Сейди започна да ме дразни с това,че прекалено много внимание обръща на момчетата!!! Послепис: искам да спомена,че Ра е голям образ... | |
|
| |
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Сря 11 Яну 2012, 15:55 | |
| Рик Риърдън разкри корицата и заглавието на третата книга от своята поредица "Хрониките на Кейн". Тя ще се казва "The Serpent's Shadow" .Корицата е много готина,нали? | |
|
| |
katnis kane Майка-основателка
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Сря 01 Фев 2012, 12:25 | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Пет 11 Май 2012, 12:46 | |
|
Последната промяна е направена от Arya Dröttningu на Нед 13 Май 2012, 00:57; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Пет 11 Май 2012, 18:47 | |
| Харесам повечето книги на Рик, но тази поредица, незнайно защо, не ми допадна толкова. | |
|
| |
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" Пет 20 Юли 2012, 18:11 | |
| На 30-ти юли книга трета ще излезе:..Ето повече информация и резюмето на книгата тук: http://egmontbulgaria.com/knigi-3/romani-119/prikljuchensko-fentazi-131/hronikite-na-keyn-251/3-sjankata-na-zmeja-1633.htmlА ето и първа глава: http://static.egmontbulgaria.com/92-downloads/kanechronicles_03-chapter1.pdf 3: Сянката на змеяЗмеят на Хаоса – Апоп – е възвърнал силите си и след три дни ще погълне слънцето и ще потопи земята във вечен мрак. Задачата на Картър и Сейди Кейн да го спрат изглежда непосилна – някои номове са напълно унищожени, магьосниците са разединени и не всички богове се чувстват достатъчно силни, за да влязат в битка със Змея. На фона на неравната борба се откроява една-единствена възможност Апоп да бъде победен. Но за да я използват, Картър и Сейди ще трябва да се съюзят с напълно откачил призрак, който е напът да бъде осъден от Озирис за най-тежките престъпления, извършвани някога...
Пръв съвет, ако сте решили да се сражавате с великански змей на Хаоса: не го правете. Дори с ескадрон от богове и магьосници като тил това не е от битките, които има вероятност да спечелите. Проумях го, когато започнахме да настъпваме и светът сякаш се натроши на парчета. Дадох си сметка, че Апоп не само се гъне и пъпли из пустинята, като се намотава около пирамидите. Той се гърчеше и в Дуат, ту влизаше, ту излизаше от него и нацепваше действителността на различни равнища. Докато се опитвах да го открия, сякаш тичах из зала с криви огледала, всяко от които водеше към друга зала с криви огледала.
Аз съм много,много развълнувана,а вие? | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" | |
| |
|
| |
| "Хрониките на Кейн: Червената пирамида" | |
|