| „Принцът на Персия: Пясъците на времето” | |
|
+6Salem Saberhagen Martinch wolf 351 Badugly Ton4o Arya Dröttningu 10 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Нед 25 Апр 2010, 22:07 | |
| „Принцът на Персия: Пясъците на времето”Националност: американски | Език: английски | Жанр: екшън - приключенски Премиера: 2010-05-21 • Оригинално заглавие: Prince of Persia: Sands Of Time • Продължителност: 113 минути • Категория: без възрастови ограничения • Продуцентска компания: Disney
Вдъхновен от компютърната игра „Принцът на Персия”, филмът разказва историята по нов и различен начин. Създателят на легендарната поредица видео игри Джордан Мечнър е и съавтор на сценария. Той, заедно с продуцента Джери Брукхаймър, пренася приключенията на Дастан от трилогията на голям екран с богатството на визуалните ефекти и впечатляващите каскади.
„Принцът на Персия: Пясъците на времето” е история, в която се преплитат силата на времето и невероятните обрати на съдбата. Едно обикновено момче, се превръща в саможив принц, на когото е отредена съдбата да защити света от силите на Злото. Продуцентът Джери Брукхаймър и режисьорът Майк Нюъл ни повеждат през тайнствените земи на митична Персия, за да ни покажат приключенията на принц Дастан, в ролята Джейк Джиленхал. Принуден да напусне кралския двор, принцът неохотно се съюзява с красивата принцеса Тамина (Джема Артъртън). Двамата заедно обединяват сили, за да предпазят древен кинжал, който притежава невероятна мощ и може да връща времето назад.
Walt Disney Pictures и Джери Брукхаймър, създали трилогията „Карибски пирати” са в основата на творческия екип и на „Принцът на Персия”. Звездния отбор актьори се оглавява от Джейк Джиленхал в ролята на Принцът на Персия, добре познат на зрителите с ролите си в „Дони Дарко”, „След утрешния ден” и „Планината Броукбек”, и от Джема Артъртън – налагаща се в последните години талантлива млада актриса. Бен Кинглси и Алфред Молина са утвърдените имена, които ще видим в лентата.
Официален сайт на филма: http://disney.go.com/Disneypictures/princeofpersia/
Българският сайт на филма: http://www.princeofpersia.bg/index2.html Сайт за снимки: http://www.collider.com/2010/05/05/prince-of-persia-the-sand-of-time-images-high-resolution-walt-disney/
Ето официален трейлър на на "Принца..."
http://www.vbox7.com/play:810441ee
Ако искате можете да поствате снимки от филма.
Още няколко линка за клипчета към филма:
http://media.digisynd.com/AQAAAMGO_prZ3Sn5LrDY1z0eI3Yn1xNn_____504iyx9iJJTQp33rvTGLx57cJzD/play;frame=AQAAAJmHsaBxIpRrvHNQYhBTc0on1xNn_____9fByARhnPVwri0LQlaJhUsd_m4n/
http://media.digisynd.com/AQAAAGD5z4g5EB7UJrGYaWE4SDIn1xNn_____6S3sCopE-YZyoyzhqRPt4BUMG4_/play;frame=AQAAAEKUFVBz10YoKpfWuK8o4scn1xNn_____wP4bqniCynvquTGGjAxCHG8ib-B/
Клипчета "Зад кадър": Паркур - Принцът На Персия: Пясъците На Времето http://www.vbox7.com/play:8a0db05a
Хасансините - Принцът На Персия: Пясъците На Времето http://www.vbox7.com/play:aa6cbe06
Принцът на Персия - зад кадър - Дастан http://www.vbox7.com/play:36be726c
Принцът на Персия: Пясъците на времето - Зад Кадър -Младият Дастан http://www.vbox7.com/play:33f92935
Първият откъс от филма: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2955011&video=1И една статия,която съдържа много спойлери: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2965691 | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Сря 12 Май 2010, 22:40 | |
| Непременно ще го гледам! Всъщност това е един от филмите, които очаквах от доста време. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Чет 13 Май 2010, 16:34 | |
| О, Свилена, при такова представяне и аз ще ходя да го гледам! Да ти кажа, създателите на филма ти дължат ако не пари, то признателност за такава реклама! | |
|
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Чет 13 Май 2010, 23:17 | |
| И аз ще отида да го гледам.Свилена, наистина ти дължат поне 1/3 от печалбата. | |
|
| |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Чет 13 Май 2010, 23:19 | |
| | |
|
| |
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Съб 22 Май 2010, 16:54 | |
| Филмът е повече от хубав!
Той е великолепен,вдъхновяващ,наситен с много екшън,напрежение и свежо чуство за хумор,а също не липсва и романтика... И най хубавото във филма е,че не е от безмозъчните екшъни,които сме свикнали да гледаме,а има сюжет и смисъл,а персонажите,особенно главните са много симпатични и забавни.
Джейк и Джема бяха много сладки заедно и си играеха ролите прекрасно.
Повечето каскади са абсолютно рзлични и не се повтарят.Във филма са включени всякакви оръжия. Атмосферата на филма е изпипана до най-малкия детайл на декорите,художниците и занаятчийте наистина са се постарали...приказно е!
Относно сюжета -задкулисните игри за власт, предателствата, съмненията в ближния дават няколко ценни урока,които са умело вплетени в увлекателната история.Имаше наистина ценна поука.
Има екшън през цялото време,плътно от началото до края на филма.На мен лично ми се замая главата и филма не ме остави да скучая нито за миг и да се намествам на седалката.Мозъкът ми не успяваше да побере голямата информация и екшън сцените толкова бързо.
Музиката е с подчертано източно звучене,обаче ненатрапчива и приятна.Много ми харесаха характерните ориенталски напеви, поставени в най-драматичните моменти на филма. Саундтрака ще си го купя щом излезе и този път няма да пиратствам,защото „Принцът...” си заслужава парите...
А за сцените които ми допаднаха най-много...толкова много бяха.Например забавните и закачливи разговори между Тамина и Дастан,паркура,битките. Ама Тамина какъв му заби с кокала на Дастан... горкичкият е много наивен... „Принцът...” веднага се нареди сред най-любимите ми филми.А вие какво мислите по въпроса?
Последната промяна е направена от Arya Dröttningu на Нед 23 Май 2010, 11:13; мнението е било променяно общо 4 пъти | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Съб 22 Май 2010, 18:55 | |
| Мисля, че си чудесен ПиАр на филма, Свилена ! Като го гледам, ще споделям впечатления! | |
|
| |
Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Съб 22 Май 2010, 21:17 | |
| Аз днес го гледах и съм изумен!Филмът беше невероятен,имаше мисъл и ролите бяха изиграни прекрасно!Свилена е написала всичко за филма и аз не се досещам какво да добавя.Определено се нарежда в топ 3! | |
|
| |
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Пон 24 Май 2010, 16:31 | |
| Филмът беше страхотен! Преди да го гледам открих че в чуждоезичният МикиМаус има като подарък кинжала! | |
|
| |
| |
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Вто 25 Май 2010, 09:51 | |
| О, да, страхотен е. Иначе съм се изказал във флууда. Свилена, помня, че май се интересуваше от саундтрака. Мернах го в неделя в софийския Мол, провери, може и при тебе да го има. | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Вто 25 Май 2010, 21:02 | |
| Страхотни герои. Поучителна история. Романтика. Много екшън. Много пясък. Хубава музика. Уникални сцени... Нямам думи... Страхотен филм... | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Вто 25 Май 2010, 21:05 | |
| Скоро, надявам се, ще напиша впечатленията си от филма в блога ми. БТВ, саундтракът го има в Замунда. | |
|
| |
| |
| |
wolf 351 Баща-основател
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Чет 27 Май 2010, 18:13 | |
| Днес го гледах.Мнението ми е че филма е страхотен от всички страни.Най - много ми хареса паркура.Това ми е слабост. | |
|
| |
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Чет 27 Май 2010, 21:54 | |
| | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Вто 01 Юни 2010, 19:02 | |
| Вчера най-накрая гледах филма! Свилена , ти такава реклама му направи, че нямаше как!!! За съжаление аз не му станах фен. Беше забавен, динамичен, с хубави каскади и бойни сцени, но...нищо повече! Разбрахме обаче, че Дастан от Персия е измислил паркура, а не Давид Бел от Франция! Скоковете на принца наистина ми доставиха удоволствие!!! И напомнят играта! Останалото - сюжет, диалози, характери, хумор - типично американски и клиширани! Гласът на актрисата, играеща Тамина супер ме дразнеше, а напълнената и с филър горна устна /явно, за да се имитира по-добре едно арабско лице/ ме потресе! Какво ми направи впечатление? Колоритът!!! Почти изцяло издържан в топлите земни цветове. Много малко зелено, синьото на небето и очите на хасасина и почти никъде друг ярък цвят! Даже качулката на щрауса беше в убито пембяно! От друга страна - Персия е била огромна и в повечето си части - като градина. Ако си спомняте - това е родината и на плодове като прасковата /даже руското "персика" си носи родствената връзка/ и на много цветя! Затова ми беше много странно да гледам главно пясъци. Но може би във връзка със заглавието.... Прощавай, Свилена , нали не се сърдиш за мнението ми? Както се казва: "За вкусове и цветове - не се спори!" Едит:Тамина - на арабски "здрава" Дастан - няма точно такова арабско име. Вероятна алюзия с "дестини" - съдба. | |
|
| |
tania ТОП агент
Мнения : 293 Регистриран на : 13.12.2009 Години : 28 Местоположение : Обикалям книжарници в търсене на книгата Агент : Black mamba
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Пон 14 Юни 2010, 18:23 | |
| Най-накрая го гледах.Много як филм. | |
|
| |
nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Чет 08 Юли 2010, 17:58 | |
| Е, и аз най-накрая гледах "Принцът.."! Наистина забавен, динамичен, бърз филм.. Не знам дали причината е в многот изгледани американски филми, но сюжетът ми се стори някак познат, вече виждан и в останалите филми... Само на мен ли гласът на Тамина адски ме дразнеше? Беше много странен и ми изглеждаше като адски надменна и неуважаваща малцинството.. Друга принцеса очаквах да видя... Бойните сцени бяха много добри! Чак мен ме болеше като преследвачите се удряха някъде Много се стреснах, когато Тамина "припадна" и удари Дастан.. Сърцето ми не спря да бие следващите 30 минути! Озвочителната система бе много добра! За разлика от прожекцията, която ме "зарадва" с отвратителното си качество, а уж бях в най-новия мол на Варна! Саундтраците във филма бяха точно на място, а костюмите и декорът ме пренесоха в Персия! Очаквах да е малко по-цветен /все пак в началото описват огромна държава, а видях само пясъци../ Свилена , много критичен ли бях ? | |
|
| |
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Чет 08 Юли 2010, 18:49 | |
| | |
|
| |
| |
| |
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” Нед 22 Авг 2010, 11:57 | |
| ДВД-то на филма в България излиза на 13-ти септември. А в бокс офис класацията,филмът е прибрал общо от целия свят до този момент $329,190,259 милиона. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: „Принцът на Персия: Пясъците на времето” | |
| |
|
| |
| „Принцът на Персия: Пясъците на времето” | |
|