39 КЛЮЧА 39 КЛЮЧА български фен форум |
|
| КНИГА 7: Змийско гнездо | |
|
+3Grizzly Ton4o Salem Saberhagen 7 posters | Автор | Съобщение |
---|
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: КНИГА 7: Змийско гнездо Вто 02 Фев 2010, 11:09 | |
| Издирването на 39-те ключа към загадката, която носи невъобразима власт, вече започва да тежи на Ейми Кахил и на брат й Дан. Току-що пред очите им една жена е загинала. Индонезийската полиция ги търси. Те са приклещени на остров заедно с човек, който знае прекалено много за смъртта на родителите им. Задава се и тропическа буря. Докато си мислят, че по-страшно от това не може да им се случи, ги сполитат още по-големи изпитания. Защото родът Кахил има още една страшна тайна – ужасната истина за клана, към който се числят Ейми и Дан.Ето описанието което всяка книга има на ЗАДНАТА КОРИЦА. - Spoiler:
Отровната истина Ловът за 39-те ключа, които водят до една невъобразима мощност са взели много жертви четиринадесетгодишната Ейми Кахил и младия и брат Дан.Те току-що видяха жена да умре. Те са издирвани от полицията в Индонезия. Те са в плен на един остров с човек, който знае твърде много за смъртта на родителите си.И тропически бури.Точно когато те мисля, че не може да стане по-лошо, става. Защото Кахил имат още един силен скелет на Ейми и Дан за разходка из ...страшната истина за техните семейни кланове.
(Отново преведено от мен (този път дооформено) )
Последната промяна е направена от Salem на Чет 04 Фев 2010, 21:54; мнението е било променяно общо 3 пъти | |
| | | Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Вто 02 Фев 2010, 20:44 | |
| Стига с тези спойлери и глупости. Ако наистина ти си превел това... ЗАКЛЮЧ! Тъкмо смятах и аз това да направя..А и освен това така темата не се оформя. Виж останалите. Гризли Сори, ама по-добре беше да не пиша ново мнение. | |
| | | Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Съб 15 Май 2010, 18:31 | |
| Долу в спойлера пускам първата глава на книгата. Има някои места, на които не съм го превел много добре, така че, ако има предложения, давайте ги! - Spoiler:
Ейми Кахил не вярваше в поличби. Но валеше черен сняг, земята боботеше под краката й, брат й мяукаше, а чичо й Алистър скачаше по плажа в розова пижама. Трябваше да признае, знаците не бяха обещаващи. „Хей, Нели” Алистър се провикна из Яванско море, долепил ръцете си като фуния към устата си. „Спаси ни, скъпо момиче!” Ейми избърса потъмняла прашинка от бузата си. Пепел. Дали не бе останала от пожара миналата нощ? Не мисли за това. Не сега. От морето се чуваше все по-силно далечен шум от двигател. В малка лодка, отправила се към миниатюрния индонезийски остров, където те бяха приклещени, беше гувернантката на Ейми и Дан, Нели Гомес. В зловещия сутрешен мрак, небето и водата се сляха в синьо-сива стена и тя изглеждаше така, сякаш плава насред въздуха. „Мърррррррр” нададе вой Дан. „Какво правиш?” попита Ейми. „Имитирам египетска мау.” Дан погледна Ейми с разгневен поглед, сякаш това, което досега бе правил се разбираше ясно. „Саладин мрази водата. Ако чуе друга Мау, може да се качи на палубата с Нели – и поне ще го видим! Не ти ли липсва?” Ейми въздъхна. „Липсва ми. Но след миналата нощ... Тоест, и аз обичам Саладин, Дан, но честно казано не съм мислила кой знае колко за него.” Тя чу далечен тътен, гръм. Както се взираше в морето, очите й засмъдяха. Сълза изми сива линия надолу по бузата й. Как можеше пожар от изминалата нощ все още да произвежда толкова пепел. Беше само една сграда. Място, където тя, Дан и Алистър щяха да станат на въглища, ако не беше... Не мисли за нея. Мисли за нормални неща. Фъстъчено масло. Домашно. Телевизия. Саладин. Въпреки това изображения от миналата нощ препускаха из ума й. Пламъците ближещи стената...Изражението на Дан, като малко изплашено детенце...Алистър им крещеше...викът от прозореца, от последния човек, когото искаха да видят...жената, която почти не ги уби в Русия. Мислеше, че тя се опита да ви изгори миналата нощ. Но не беше тя. Не беше Ирина. Изабел Кабра го беше направила. Тя бе изгорила и къщата им в Масачузетс преди всичките тези години и родителите на Ейми и Дан не бяха могли да избягат. Сега Изабел довършваше започнатото. Тя беше убиец. Машина с перли и парфюми от клана Лусиан, която убиваше. До изминалата нощ Изабел беше един от двамата души, от които тя най-много се страхуваше. Другата беше русата жена под корниза, която ги бе извикала. Вчера, ако някой помолеше Ейми да изреди Предсказанията, които са най-малко вероятни да се случат през следващите един милион години, ето точно там наред със Светът ще се превърне в сирене и Брат ми Дан ще каже, че ме обича, щеше да стои това: Ирина Спаска ще се жертва – за нас. Но Ирина бе скочила на покрива с прът, право в пламъците. Бе държала пръта пред прозореца им, за да се пързулнат към безопасността. След това, тя бе изчезнала преди очите на Ейми. Защо? Как можеше човек да се промени толкова много? „Земята вика Ейми.” каза Дан. „Човече, можеш ли да чуеш какво казва Нели?” Престани. да. мислиш. Мислите на Ейми се отвяха от вятъра. От морето Нели махаше като обезумяла. Зад нея небето беше тъмно със злокобни ниски облаци. „Скъпото момиче изглежда уплашено” каза Алистър. „Идва буря” обясни Ейми. „Може би просто е забелязала пижамата ти, чичо Алистър” предположи Дан. „Тя си е донякъде страшна.” Алистър погледна надолу. Коприненото му спално облекло бе почерняло от сажди и станало на дрипа от пожара миналата нощ. „О, боже, бихте ли ме извинили, докато се преоблека?” Сега Нели правеше жестове към нещо зад нея по посока на остров, наречен Раката. Ейми настръхна. През 1883 г. вулканът Кракатау бе изригнал там, една от най-лошите природни катастрофи в записаната история. Ейми си спомни думите на капитанът на моторницата. Днес не е добре... Много активен. Тя усети пепелта по бузата си и изведнъж разбра смисъла Нели да маха. Тя протегна почернелите си върхове на пръстите си към брат си. Бурята не беше единственото нещо, поради което Нели беше притеснена. „Аз...Аз мисля, че тя се опитва да ни каже нещо за вулкана” каза Ейми. Очите на Дан светнаха. „Уау! Да не би да стане като в Помпей? Например, хмм, тук сме си, чистим кухнята – уоа! Бум! – Покриваме се с лава!” „ Това не е шега” каза Ейми. „За твоя информация, последният път, когато вулканът изригнал, имало цунамита по всички южни морета. Тридесет и шест хиляди души загинали.” Дан си пое дълбоко въздух. „Е добре, Ейми, нека се успокоим. Нели е почти тук. След малко ще сме отпътували оттук, гушкайки Саладин и всичко ще е нормално...” „Нямаме никаква следа, Дан” каза Ейми. „Дори и да се измъкнем, къде ще отидем – обратно в Бостън, така че социалните служби да ни върнат обратно при леля Биатрис?” Дан погледна натам, където Алистър бе изчезнал. „Обзалагам се, че той знае накъде да отиде.” „Страхотно. След като Алистър се освежи, ще го попитаме.” каза Ейми. „Имаме ли детектор на лъжата под ръка? А къде е той и без това?” Що се отнасяше до Ейми, Алистър беше Удари-къртицата на надежността. Първо ще изскочи в живота ти, като защитник и най-добър приятел. А после ще те предаде и ти се прищява да го удариш отново. Къде ли беше отишъл да се преоблече? Дали имаше тайно място тук? Щеше ли да се изпари, както бе направил в пещерата в Сеул? Кланът Екатерина бе по следите на ключовете от години. Както и останалите кланове от рода Кахил – Томас, Лусиан и Джанъс – всички с пари, опит и готовността да убиват. Странностите наистина бяха на тяхна страна. Завещанието на баба Грейс бе увеличило залозите, като бе поканило подбрани хора от рода Кахил, за да се присъединят към ексцентричното търсене на 39 ключа, които водят към най-могъщата сила, която светът някога е познавал. Но в завещанието имаше и вратичка. Ейми и Дан можеха да вземат по един милион долара за всеки един от тях и да забравят за търсенето. Този избор щеше да бъде нормален. Но Грейс искаше те да открият ключовете. А Ейми не можеше да си представи да не направи нещо, което баба им искаше. Дан не можеше да си представи да не открие най-могъщата сила, познавана някога. Тогава идваше частта с проследяването на улики, оставени от техни предшественици, като Моцарт и Бен Франклин. И ето ги тях, четири континента и шест ключа по-късно: четиринадесетгодишно момиче, единадесетгодишния й брат и гувернантка, чиято главна подготовка за шпионаж, бе сваляне на пънк песни и овладяването на изкуството да правиш татуировки – това беше всичко, освен ако не беше наистина майстор таен агент. В търсенето на 39-те ключа, ненормалното беше новото нормално. Още веднъж гласът на Нели проряза въздуха. Тя сега беше по-близо, шумът от двигателя на лодката намаляваше, докато тя се приготвяше да спре. Сега викът й бе кристално ясен. „ПОЛИЦИЯ!” Тя направи жест над рамото си. „ПОЛИЦИЯ!” „Ще арестуват вулкана?” попита Дан. „Хайде” каза Ейми, сграбчвайки ръката на Дан и отправяйки се към Алистър. „Къща бе изгоряла Дан – и някой е умрял. Полицията разследва случаи, като този. Чичо Алистър! Ченгета следват Нели!” Алистър се подаде от близките дървета с изгладен на леки гънки сив копринен костюм, жълтата му риза беше светла и чиста, бомбето му бе наклонено. Лицето му помръкна , когато чу вика на Нели. “Изабел...” – промърмори той. „Сигурно е казала на полицията, че ние сме виновни. Това е нейният метод операнди (бел. пр. - метод на операция)” Дан въздъхна. „Знаеш ли, следвам речта ти чудесно и изведнъж бам! Добавяш думи към речника. Алистър внимателно положи върха на бастуна си върху крака на Дан, притискайки го на място. Наклони се към племенника си. „Знам какво правиш. Мислиш си, че хуморът ще олекоти товара ни. Но някои неща нямат своята светла страна – като например да бъдеш хвърлен в затвор в Джакарта. Защото натам, млади момко, всички сме се отправили.”
| |
| | | Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Нед 16 Май 2010, 21:28 | |
|
Последната промяна е направена от Шерлок Холмс на Нед 16 Май 2010, 21:35; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : добавяне на нова страница от книга 7!) | |
| | | Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Вто 17 Авг 2010, 14:42 | |
| Отключвам темата. Все пак остават две седмици, а и Егмонт вече пуснаха първата глава официално. Видях, че и те са допуснали същата глупава грешка като мен - написали са снежинка на девети ред при началото на първа глава. И аз така я бях написал в първоначалния си превод. Има и още едно-две неясни нещица, които са по-добре обяснени в английския вариант, ама почти ги няма. Карай - важното е, че съвсем скоро ще се сдобием с книгата!!! | |
| | | Evelincho Баща-основател
Мнения : 1772 Регистриран на : 05.06.2009 Години : 30 Агент : SuperNova(7th)
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Чет 19 Авг 2010, 19:05 | |
| И аз вчера видях, че вече има секция и първа глава, но смятам, че вече няма да е същото! Без картите... Не смятам да си купувам книгите от Егмонт. Най-вероятно ще си ги поръчам на английски. | |
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Пет 20 Авг 2010, 16:33 | |
| | |
| | | Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Пет 20 Авг 2010, 16:54 | |
| "Съдържа код за 6 карти"!?...О.о О ужас, сега и седмата книга ще трябва да поръчвам. Всичките ми спестявания ще си заминат... | |
| | | Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Нед 05 Сеп 2010, 17:55 | |
| Прочетох книгата и сега спокойно мога да споделя мнението си за нея.... Не знам за вас,но на мен много ми хареса.Тя,шестата и третат са ми любимите за сега.Добре написана книга и увлекателно четиво."Змийско гнездо" не беше толкова мрачна,колкото книгата "В дълбините".Въпреки,че все пак Ейми имаше борба с тъмната си страна,книгата беше свежа и много,много интересна.Научих много нови неща,имаше доста забавни моменти,а намирането на ключа и развръзката беше необикновенна.... | |
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Нед 05 Сеп 2010, 20:59 | |
| Книгата не беше зле, но не се издигна отгоре на класацията ми. Първата половина беше просто страхотна - много истински реплики, свежи и забавни шеги и т.н. имаше в изобилие. И настроението беше хубаво. Но след това нещата започнаха да стават по-скучни и не си спомням да съм видял нито едно от нещата, които споменах, че ги има отначало. Не знам дали преводачът е виновен или не, но имаше няколко сцени, в които просто не можах да разбера какво става (като онази с бягството към края). Също така много неща останаха неизяснени, като... (спойлери!) - Spoiler:
как така Шака и професорът са станали само замалко от клана Томас, но предполагам, че това ще се разбере в следващите книги.
Но като цяло ми хареса. Нещо нормално за тази поредица. Първата половина вдигна летвата много високо, а втората я смъкна. Като че ли не бяха написани от един и същи автор. | |
| | | Evelincho Баща-основател
Мнения : 1772 Регистриран на : 05.06.2009 Години : 30 Агент : SuperNova(7th)
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Пон 06 Сеп 2010, 09:37 | |
| Брей, явно за тази книга ще има много различни мнения! Аз нямах очаквания към книгата, защото за мен досега в поредицата 3та книга не е от най-силните, а авторът е същият. Като цяло изживяването ми докато четях не беше същото, но имам намерение отново да си ги препрочитам, така че това може да се промени. Както Свилена каза книгата е "по-лекичка" и няма толкова размисли и чувства, което не ми хареса. (имам предвид, че Джуд Уотсън пише "по-дълбоко" и чувствата на героите и това, което става вътре в тях са описани по-подробно, а аз именно това харесвам) Обратно на това, което Тони каза, първата част на книгата ми беше леко скучна, а втората беше много увлекателна и интересна! Хареса ми и частта, където разбраха клана си и как се досетиха за правилния ключ. Дестинацията беше хубава, но пък не ми харесаха обясненията и цялостната представа за странана, която придобиваш от книгата. Действието е по-простичко не е толквоа преплетено и неясно, както например във "В дълбините". За частта с недообяснените неща съм съгласен с Тони. За това искам да питам, който е чел книгата, понеже не разбрах нещо за родителите им. - Spoiler:
Нали Уинифред смяташе, че г-н и г-жа Нудълман са убийци. След това Изабел Кабра ги спомена, когато разговаряше с Ейми и до тук. Не можах да разбера - родителите са им били натопени за убийство или какво?
Та като цяло хубава книга, но определено фаворити са ми 5 и 6! | |
| | | tania ТОП агент
Мнения : 293 Регистриран на : 13.12.2009 Години : 28 Местоположение : Обикалям книжарници в търсене на книгата Агент : Black mamba
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Пет 10 Сеп 2010, 18:06 | |
| Книгата беше страхотна.Жалко , че е без карти , но пак ми харесва. | |
| | | Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Сря 15 Сеп 2010, 15:09 | |
| Приключих книгата. Беше наистина интересна, с нетърпение чакам следващата! Преди да отговоря на въпросите ви, ще споделя впечатленията си. По мое мнение книгата беше по-добра от третата, обаче отново, както винаги, имаше пропуски. Например, когато Ейми, Дан и Нели избягаха от семейство Холт, Хамилтън даде лист хартия на Ейми. Тя така и не погледна какво пише на него. Или пък Лерангис е сметнал за ненужно да добави тази подробност. Друго, защо Ейми реши, че в оригиналния текст на песента, която ги отведе в Претория не се пее за Пиория? Някак много изкуствено ми се видя. Според Тони тя си е спомнила, че когато родителите й са пеели у тях със студентите, или там каквото беше, текстът е бил различен. Не знам, за мен това си остана недоизяснено. Иначе книгата определено беше интересна! Само ми е любопитно защо кланът Томас след като е сложил в кутията диамантите за заблуда не са махнали алоето? За превода - добър беше, но на някои места наистина не можех да си представя какво се случваше, та английския вариант ми беше от полза. Шегите не са особено добре преведени, ама книжката е свежа. Нямаше чак такива размисли и чувства като във "В дълбините" както каза Еви. Това на мен пък донякъде ми хареса. Въпросите: Тони, доколкото знам професорът е от клана Томас по принцип, но не желае да се занимава с търсенето на ключове. Показа го в последните глави. Колкото до Шака, ще разбереш какво точно Лерангис е имал предвид като прочетеш осмата книга. И понеже много обичам да се ровя, намерих аудио бонуса към седмата книга, така че съм готов да отговоря и на въпроса на Еви. Роджър Нудълман (Артър) наистина е бил натопен за убийство и детайлите се изясняват в гореспоменатия аудио бонус. Роджър Нудълман е искал документи за Чърчил, в които се споменава Шака Зулу в библиотеката на Конституционния Хълм. Госпожа Тембека се е разровила и е видяла, че достъпът му до библиотеката е забранен, заради нещо от рода на това, че заговорил един от дарителите на пари за библиотеката - господин Кабра. Признавам, вижда ми се тъпа причина, но мисля, че не съм в грешка, понеже и Уинифред признава, че е странно и че е нещо необичайно. Та значи, Нудълман се ядосал и накрая трябвало охраната да го отведе. Излязла от библиотеката в 6 часа, обаче си забравила портмонето и като се върнала в 10 да си го вземе, видяла че вратата е отворена и че ключалката е била разбита. Повикала Барути - пазача - но него го нямало. Чула шум, отишла да провери какво става, но престъпникът бил избягал. Отишла в кабинета си да звъни на полицията и видяла на земята наръгания с нож Барути. (Брейй, достойно за Шерлок Холмс) Освен това на дръжката на ножа била гравирана буквата V, а за това V ще трябва по-натам да обяснявам явно, защото се споменава само в четвъртия пакет, пък при нас като гледам няма да дойде. Както и да е, важното е, че не Нудълман е извършил престъплението, но госпожа Тембека си е мислела обратното. Надявам се да съм бил полезен. | |
| | | katnis kane Майка-основателка
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо Вто 16 Авг 2011, 09:28 | |
| Хареса ми. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: КНИГА 7: Змийско гнездо | |
| |
| | | | КНИГА 7: Змийско гнездо | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |