Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Ключ №1 Вто 26 Май 2009, 21:25 | |
| Ще е хубаво всеки отделеен ключ да си има тема, за да радмишляваме върху посланието, което му е дадено. Моля никой друг да не прави такава тема за останалите ключове, тъй като правя специални видеа, за да покажа как изглежда всеки ключ, и спазвам точната подредба на ключовете.Първият ключ получавате, когато дигитализирате картата Catacombs в онлайн играта. Той носи името IRON SOLUTE, или от български преведено - РАЗТВОРИМО ЖЕЛЯЗО. Това словосъчетание се получава, когато разместим буквите на думата RESOLUTION (РЕШЕНИЕ).Ето го и клипчето, което снимах и което приготвих специално за вас от сайта на 39 КЛЮЧА. Можете да го изгледате, като кликнете тук. - Цитат :
- Ето къде Бенджамин Франкилин, около когото се върти книгата, е споменал за разтворимото желязо - в една негова бележка от един магазин:
Бъдете така любезен да ми изпратите следното: 3бр. "Трактат върху производството на ябълково вино" на Кейв; 2 бр. "Нелсън за възпитанието на децата", том 8 на Додсли; Известно количество разтворимо желязо; "Писмата на един руски войник..." Бенджамин Франклин и друг път споменава за разтворимото желязо в едан своя бележка, отново за поръчка на стоки. И този път той пише "известно количество разтворимо желязо". А ето какво казва Нели, гувернатката на Ейми и Дан, за разтворимото желязо в първата книга от поредицата: - Цитат :
- Това е нещо като химически разтвор, нали? Използват го при обработката на метали, в печатарството и за разни други неща.
Е, какво мислите за цялата работа? Какво общо има разтворимото желязо със самия ключ? | |
|
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Ключ №1 Чет 06 Авг 2009, 17:31 | |
| Мисля, че става дума или за алхимия, или за шифър. Дали Философски камък или течно злато, няма от къде да знаем. Жалко обаче, че няма да проследим намирането на всичките 39 ключа, а ще стигнем само до първите 10. | |
|
| Заглавие: Re: Ключ №1 Чет 06 Авг 2009, 17:51 | |
| - dsims написа:
- Мисля, че става дума или за алхимия, или за шифър. Дали Философски камък или течно злато, няма от къде да знаем. Жалко обаче, че няма да проследим намирането на всичките 39 ключа, а ще стигнем само до първите 10.
Дам, в третата книга се разбира, че който събере всички 39 ключа, ще получи нещо като формула за философския камък. Според мен всички тези вещества, коитто всъщност представляват ключове, са необходими за получаването му. Абе, не знам, и аз май някакви глупости говоря, но все пак мисля, че е възможно. И разтворимото желязо е едното вещество. | |
|
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Ключ №1 Чет 06 Авг 2009, 18:53 | |
| Всъщност става ясно, че е част от формула още в Първата книга. По-точно така предполагат Дан и Ейми. | |
|
| Заглавие: Re: Ключ №1 Чет 06 Авг 2009, 19:16 | |
| - dsims написа:
- Всъщност става ясно, че е част от формула още в Първата книга. По-точно така предполагат Дан и Ейми.
Да де, но чак в трета книаг се разбира, че най-вероятно става дума за формула за философски камък. | |
|
The sword of the bear Умел ключотърсач
Мнения : 379 Регистриран на : 27.06.2009 Години : 23 Местоположение : Чака нова мисия
| Заглавие: Re: Ключ №1 Пон 17 Авг 2009, 15:04 | |
| | |
|