39 КЛЮЧА 39 КЛЮЧА български фен форум |
|
| Предпочитания при хранене | |
|
+5Badugly Salem Saberhagen Blu€ Magic nikol4o Ton4o 9 posters | Автор | Съобщение |
---|
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Предпочитания при хранене Съб 28 Ное 2009, 20:28 | |
| С какво най-много обичате да се храните? Вашите позволяват ли ви? Колко често го ядете? Коя кухня предпочитате? Българската или някоя чужда, по-екзотична? А опитвали ли сте изобщо чужди храни? Харесвали ли са ви? Бихте ли опитали отново същите?
Попринцип какви неща обичате - сладки, солени, кисели, горчиви, препечени, мазни...? Кое е най-важното хранене за деня от трите основни - закуска, обяд или вечеря? Защо мислите така?
А можете ли да готвите? Ако да - какво? А какво не умеете или не сте пробвали да сготвите? А искате ли да опитате?
Последната промяна е направена от Ton4o на Нед 20 Дек 2009, 08:58; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
| | | nikol4o Баща-основател
Мнения : 1248 Регистриран на : 25.07.2009 Години : 29 Местоположение : feels like... nowhere Агент : MVP
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Съб 28 Ное 2009, 20:39 | |
| | |
| | | Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Чет 03 Дек 2009, 20:12 | |
| Аз много, ама много обичам да ям палачинки. Това е едно от малкото неща, които умея да готвя. Палачинки ям през уикенда, а понякога си правя и гофрети. Ммм! А като цяло много обичам плодовете и зеленчуците. Ям с удоволствие всякакви яйца - на очи, бъркани, варени, омлет... Пица ОБОЖАВАМ! Всяка делнична сутрин си купувам през голямото междучасие от една баничарница до училище я баничка, я някакво рогче. Много често вкъщи хапвам някой и друг сандвич с кашкавал и шунка (запечени) или пък шоколад с ягоди - любимият ми! За видовете кухня - по принцип забелязвам, че трудно свиквам към чуждата кухня, а много често съм пробвал такава. Но, например, пицата много ми харесва, макар че това не е точно чуждо ястие, въпреки че идва от Италия. Много често ям МакДоналдс или KFC, които май са американски. Но като говорим за по-екзотични и нестандартни ястия - те не ми харесват чак толкова. Макар че винаги съм готов да опитам нещо ново! Сладкото не ми понася - просот трявба през няколко секунди да пия вода, а след това, като продължавам да ям, ми става още по-сладко. А захар не харесвам - преди си слагах в чая, в киселото мляко, а сега изобщо не я използвам. Освен пудра захар върху мекиците. Солени и препечени неща ям с удоволствие, мазни - в умерена степен, а кисели и горчиви - даже и не опитвам. Според мен обядът е най-важното хранене. Не мога точно да определя защо. Според повечето хора е закуската - може би защото с нея започва деня, но аз не закусвам толкова пълноценно. Абе, като си помисля, може и да не е само обядът... А тогава, когато наистина ти е вкусно и се заситиш. Както споенах по-горе, мога да готвя палачинки, гофрети и... това е. Опитвал съм се и други неща, като кексове, и, определено ми се получава, ако имам рецепта, която да спазвам. | |
| | | Blu€ Magic Баща-основател
Мнения : 1199 Регистриран на : 16.10.2009 Местоположение : So what...... Агент : MVP Agent
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Чет 03 Дек 2009, 20:49 | |
| От тази тема винаги ми се дояжда Да започна. Значи много обичам да ям сирене особено когато е смесен в сандвич. Ами разрешават ми И като спомена какво може да готвиме:основно права един много вкусен плодов десерт, но от доста време не съм го ял трябва да си направя Точна кухня не мога да определя,но харесвам дюнер от Арабската. Също харесвам пица и МАК Доналдс Сладко много обичам,но рядко ям. Като си зимам пица също обичам да слагам много кетчуп и от време на време чеснов сос Ммм! Най-важното хранене поне аз мисла,че е вечерята. Защото си лягаш с пално коремче и по бързо заспиваш ПП- Също права и много обичам да ям кифлички | |
| | | Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Чет 03 Дек 2009, 20:50 | |
| Ами аз обичам да ям всичко | |
| | | Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Съб 19 Дек 2009, 23:54 | |
| О, аз съм доста консервативна!!! Имам си някои любими храни и не съм "любопитна" да опитвам новости. Обаче - шоколад, сладолед, жълтите сирена /или кашкавали, както ние ги наричаме/ - "Гауда", "Ементал", "Чедър", моцарела, рикота, всякаква паста /макаронени изделия/, пица с кашкавал, шунка и ананас, Филе-о-Фиш на Макдоналдс, ябълки, диня, печена тиква, орехи, бадеми!!! Мммммммммммм!!! Ето ви сега и едно изследване на съответствията между вкусове и характери: В САЩ е проведено изследване с 18 000 души. Целта била да се открие връзката между характера на човека и неговите вкусови предпочитания. Оказало се, че влечението към определени вкусове съвсем не е случайно: - Шоколад - липса на достатъчно серотонин, хормона на удоволствието - Горчиви храни - предпочитат ги хората, намиращи се в центъра на вниманието - лидери, политици, "звезди" - Млечни храни - сдържани хора, предпочитащи уединението, интроверти - Бонбони - жизнерадостни хора, непрекъснато подчертаващи своята уникалност - Солени храни - хора с липса на минерали в тялото и смятащи, че съдбата им не зависи от тях, затова се "носят по течението" - Люто - признак на нестабилно кръвно налягане и перфекционизъм - Сладко и солено едновременно - талантливите и творчески натури. А сега? Вие разпознахте ли се? Верни ли са изводите на това изследване за вас? Аз определено се обърках за себе си! | |
| | | Martinch Баща-основател
Мнения : 1394 Регистриран на : 06.07.2009 Години : 25 Местоположение : В търсене на шоколад Агент : Mad scientist
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Нед 20 Дек 2009, 11:20 | |
| Изобщо не се разпознавам. | |
| | | Evelincho Баща-основател
Мнения : 1772 Регистриран на : 05.06.2009 Години : 30 Агент : SuperNova(7th)
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Нед 20 Дек 2009, 12:12 | |
| Амии и на мен ми етрудно - аз съм млечни храни и бонбони, но и последното! Обичам да експериментирам! | |
| | | Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Сря 23 Дек 2009, 16:38 | |
| Ами оказва се, че тук сме се събрали майстор-сладкари!!! Ето - Тончо, Митко, Никола и аз /а може би и още някой / обичаме да печем сладки!!! Давайте да обменяме рецепти! Така като излапам някоя сладка по рецепта на Тони, ще си мисля, че той ми я е изпратил като Коледен подарък! Това е една моя любима рецепта за дребни сладки. Става лесно и почти не може да се сбърка! Продукти:1/2 кг брашно 1 чаена чаша пудра захар 125 г масло 1 яйце 1-2 пакетчета ванилия 1 чаена лъжичка бакпулвер щипка сол 1-2 супени лъжици сметана /или 3-4 сметанки за кафе/ 1 супена лъжица лимонов сок 2 щипки настъргана лимонова кора Приготовление:Разбивате заедно яйцето, захарта, солта, ванилията, лимоновия сок и кора. Прибавяте сметаната, а след това и разтопеното масло. Сега в сместа се добавят пресятото брашно заедно с бакпулвера. Получава се тесто, което трябва добре да се омеси, така че да се отделя от стените на съда, в който се приготвя. Ако трябва, добавяте още малко брашно. Готовото тесто се разточва и се нарязва на различни формички. Печене: Загрявате фурната на 180-200 градуса. В тавичка, леко намазана с олио и поръсена с брашно, нареждате сладките, така че да има по см между тях. Печете по средата на фурната, докато се появи златист цвят. След това веднага изваждате сладките и ги прехвърляте в плато, за да изстиват. Ароматът е неописуем! Приятна работа! И да ви е сладко!!! | |
| | | Arya Dröttningu Алфа вълк Клуб 3000
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Пон 18 Яну 2010, 15:48 | |
| Страх ме е да опитам нещо ново,защото последният ми опит ми докара кофти ден. Аз предпочитем солените храни.Не обичам сладкото и шоколада.Не могат да ме изкушат. Обичам млечните храни-различни видове кашкавал,сирене и млека.А повече от всичко обичам плодовете.Най-много обичам да ям от тях цитрусите,манго,ягоди,череши,киви,праскови,диня,пъпеш и кайсии. Харесвам и зелечуците. Не обичам месо и риба.Харесвам само различните видове хайвери. А също обожавам суши. Относно изследването-ами много обичам да смесвам солени пържени картофи и портокал или портокалов сок. Става направо супер,макар,че никак не е полезно. | |
| | | katnis kane Майка-основателка
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Вто 17 Яну 2012, 10:59 | |
| Като прочетох, че Свилена не яде месо и риба, изтръпнах. Аз най-много ям месо. Амии...дават ми. Ям месо всеки ден. Обичам смесена кухня (стига да има месо ). Не обичам да опитвам нови неща. Сладкото не ми е по вкуса. Соленото - също. Кисело - и то, но понякога пия лимон. Мазните неща ги ям в умерени количества. Според мен най-важното хранене за деня е вечерята, защото не закусвам, не ям много на обяд, а остава само вечеря! Може да се каже, че готвя. Но да си призная, не ми се отдава. Яйцата най-много ми се отдават, но какво по лесно от яйца?! Долу-горе мога да правя кекс, само ми трябва рецепта. Общо взето, не готвя често. Макар, че когато съм гладна ще ям каквото има. (стига да няма зелен боб, грах, магданоз, копър...и други зелени неща (с изключение на краставицата )) | |
Мнения : 3898 Регистриран на : 30.07.2009 Години : 32 Местоположение : В морето на спокойствието Агент : celebrity
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Чет 19 Яну 2012, 20:01 | |
| Ще пофллудя малко...Тони ,извинявай! Тея ,не че не ям риба и месо,просто не ги обичам много....иначе си ям от тях по малко. Няма как - защото месото носи така необходимото ни желязо в кръвта,което не може да бъде заменено,а рибата е важен източник на флуор,тъй че няма на къде,колкото и да не ми допадат... | |
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене Съб 03 Окт 2015, 00:42 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Предпочитания при хранене | |
| |
| | | | Предпочитания при хранене | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|