| Clue Records (Card Pack 2) | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Clue Records (Card Pack 2) Пет 16 Окт 2009, 17:48 | |
| Разгледахте ли вече подробно книжката Клу рекърдс? Забелязахте ли графичните илюстрации? Колко много подсказват за ключовете! Вчера наброих поне 6 директни подсказки!!!
Последната промяна е направена от maria на Пон 19 Окт 2009, 11:52; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 16:21 | |
| Ще пиша тук, макар че не е точно за ключовете. Разгледахте ли вече подробно книжката към пакет 2 - Клу рекърдс? Решихте ли загадките? Аз се справих с всички, освен с тази от стр. 8. Три дена се мъча, а не успявам да намеря ключа. В същото време сякаш съм виждала този код някъде другаде... Хайде, помагайте! Не искам да ми казвате какво пише, а как да го разгадая. | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 18:37 | |
| Кодът под картинката с мъжа ли? Всмисъл, това ли е страница 8? | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
Мнения : 1772 Регистриран на : 05.06.2009 Години : 30 Агент : SuperNova(7th)
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 18:48 | |
| Малко флууд стана, но да това е и аз не мога да разреша единствено него -останалите 7 да, но този не! | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 18:58 | |
| Аз сега ще направя нова тема за книжката и на практика няма да е флууд. Иначе, друг начин освен да ви кажа как се решава кода, няма. То просто самия код си е такъв...Хах, и аз как го обясних. Сега ще ви дам решение... | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 19:04 | |
| Ооо много благодаря за това и някой знае ли откъде ми е познато??? Знам, че е тъпо да питам вас , но съм сигурен, че съм решавал такова нещо и не мога да се сетя къде! Ей Гризли!!! Как ми измъкна постовете, докато съм го писал ти си преместил постовете в нова тема и пускам си мнението и хоп - къде отидох??? | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| |
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 19:13 | |
| Хора, нали кодираните събщения в книжката са общо 4? Да не би да съм пропуснал някое... | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 19:14 | |
| Да, наистина има разлики, съжалявам за което, но май ще се оправите. Искам да питам, тези червените, зелените, жълтите, синити, черните, лилавите и т.н . геометрични фигури някакъв код ли се водят!? ПП: Тончо, общо са 6, а ако смятаме и онази графика със символите на четирите клана и буквите J E L T стават 7. Ако онези фигури отгоре по страниците се броят също, значи стават общо 8. | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 19:18 | |
| Да това е най-дългия код от 2 до 9 стр. - то въсщност на мен ми излязоха 2 изречения - просто замести с буквите, които отговарят на фигурите (например червените символи отговарят на червените букви, които са написани на следващата стр. и така е за цялата азбука)
А иначе Тони - аз казвам 7 кода (плюс онзи 8 ) на тези- двата на предната и задната корица, този на първа, след това е дългият от 2 до 9 стр., след това този на 4та, този на 5та и 6та, на 7 ,и накрая на 8 стр. - станаха 8! | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 19:54 | |
| Да, мерси много. Ето нещичко за тези, които нещо ги затруднява, като пропускам кода на първата страница със символите на клановете: Някъде не можах да го обясня и се е получило мазало. Код № 1 - Корицата Улика - Spoiler:
Отпред на корицата, долу където би трябвало да има баркод / / има странни символи. Заместете ги с буквите от първата страница, за да получите код.
Какъв е отговора: - Spoiler:
I AM A MADRIGAL.
Код № 2 - Страници 3-4 Улика - Spoiler:
Вижте на съответния час в списъка на Джона, коя буква съответства. Например на 5:00, буквата е К.
KING LUDWIG
Код № 3 - Страници 5-6 Улика - Spoiler:
Погледнете седемте снимки и 10-те знака по децата. Разгледайте кодовете от двете страни. Първия знак съответства на втората буква, вторият знак на първата буква. Просто сменяте местата. Така например четвъртия знак ще съответсва на третата буква, а третия знак - на четвъртата буква.
EKATS DROOL
Код № 4 - Страница 7 Улика - Spoiler:
Извадете потъмнените части от думите в писмото на отделен лист. To, ate, fore, main, street. Случайно първите три части от думите да ви звучат като цифри?
284 MAIN STREET
Код № 5 - Страници 2-9 - Spoiler:
Кой знак с коя буква да заменим? А - Червен квадрат B - Червен кръг C - Червен триъгълник с върха надолу D - Червен триъгълник с върха нагоре E - Червен ромб F - Жълт квадрат G - Жълт кръг H - Жълт триъгълник с върха надолу I - Жълт триъгълник с върха нагоре J - Жълт ромб K - Зелен квадрат L - Зелен кръг M - Зелен триъгълник с върха надолу N - Зелен триъгълник с върха нагоре O - Зелен ромб P - Син квадрат Q - Син кръг R - Син триъгълник с върха надолу S - Син триъгълник с върха нагоре T - Син ромб U - Черен квадрат V - Черен гръг W - Черен триъгълник с върха надолу X - Черен триъгълник с върха нагоре Y - Черен ромб
In this competition the branches will fall by my hand. In the end there will be only Madrigals. Код № 6 - Страница 8 Улика - Spoiler:
Използвайте дадения код в моето мнение по-горе.
ELIMINATE IRINA
Код № 7 - Задна корица Улика - Spoiler:
Отзад на корицата, долу където би трябвало да има баркод / / има странни символи. Заместете ги с буквите от първата страница, за да получите код.
REMEMBER MADELEINE.
| |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Нед 18 Окт 2009, 21:48 | |
| Ей най-стене намерих картата, започнах да проверявам от 400 нататък да им гледам гърбовте. Стигнах до 405 и реших да гледам и Топ Сикрет частта. Цъкнах на 401 и ми излезе - ето къде съм го гледал! Ако не го получавате от тук си пуснете онази карта Edit:Прегледах всички карти и мога да добавя - разгледайте карти 401,404 и 405 (или някоя от другите с такива картинки) - може да ни потрябват за в бъдеще! Също така, нека всеки който има карта 423 да я разгледа в Топ Сикрета! | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Пон 19 Окт 2009, 12:06 | |
| Гризли, реверанс за кода и изрядно представените разшифровки!!! Бях сигурна, че съм виждала кода някъде. Това, което ми харесва изключително много в "39 ..." е именно как са навързани нещата едно за друго. Трябва да си много наблюдателен, да помниш и да внимаваш! Супер е!!! И още - много ми харесва този код /Тик-так-той?/, който е в мрежа като на "морски" шах. Оригинален е, а толкова лесно се запомня.
Последната промяна е направена от maria на Пон 19 Окт 2009, 14:48; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Пон 19 Окт 2009, 13:47 | |
| Малко допълнително информация: Изразът "Тик-так-тоу" се използва когато спечелиш играта, от там идва и самото име. На български играта освен "морски шах" се нарича и "хиксчета и кръгчета" Съответно разликата от кода на Гризли и Топ-сикретите на картите над 400 идва от това, че във вариантът на Гризли: оставя 1 квадратче без съответна буква. (в "Клуб Пингвин" този знак си има значение) П.П. Надявам се да не съм ви объркал съвсем. | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Пон 19 Окт 2009, 17:12 | |
| Въпреки, че вече го видях, все още си мисля, че съм виждал това нещо някъде другаде! Въпросът е къде.... | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Чет 03 Дек 2009, 21:04 | |
| Хайде, че отдавна не сме си развивали сивото вещество, а само флуудим. Добре, повечето от вас знаят кой умира в шестата книга. R.I.P Но съветвам тези, които не знаят да не четат по надолу. Ще помоля другите, когато ми отговарят на мнението да го правят като спойлер, защото има хора, които все пак не искат да знаят... - Spoiler:
Един от кодовете в Мадригалската книжка е: Eliminate Irina Хайде да помислим този пожар от кого е причинен? От Мадригалите най-вероятно...А защо са искали да елиминират Ирина? Дали този код има нещо общо със смъртта й?
| |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Пет 18 Дек 2009, 01:11 | |
| Погледнете пак Клу Рекърдс, моля. Помните ли този шифър, който затрудни повечето от нас - "Тик-так-тоу"? Сега разбрах, че това е много стар масонски шифър - има го и в книгата на Дан Браун "Изгубеният символ". Както знаете, масоните произлизат от първите "ложи" на зидарите. Естествено било да потърсят шифри, които лесно могат да бъдат изсичани на камък. Правите линии на този шифър позволяват това. Много ми стана забавно и интригуващо, че в "39 ключа" използват и истински исторически шифри! / Чудех се дали да напиша това в "Знаете ли, че..."/ | |
|
| |
TiaCahill97f Алфа вълк
Мнения : 613 Регистриран на : 14.03.2010 Години : 27 Местоположение : Варна Агент : Celebrity
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Чет 15 Апр 2010, 20:56 | |
| Малко не съм наясно с нещата. Може ли някой да ми обясни дали трябва и къде се въвеждат всички кодове, които получаваме от книжката или те са си за наша информация. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| |
| |
TiaCahill97f Алфа вълк
Мнения : 613 Регистриран на : 14.03.2010 Години : 27 Местоположение : Варна Агент : Celebrity
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) Чет 15 Апр 2010, 21:24 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Clue Records (Card Pack 2) | |
| |
|
| |
| Clue Records (Card Pack 2) | |
|