| Завръщане в голямата гора | |
|
+3Grizzly Ton4o Salem Saberhagen 7 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Salem Saberhagen Баща-основател
Мнения : 1774 Регистриран на : 21.07.2009 Местоположение : Потопен в мистерийте на книга 1 (Cahill vs. Vesper) Агент : KING KOBRA AGENT (7)
| Заглавие: Завръщане в голямата гора Пон 05 Окт 2009, 13:39 | |
| Завръщане в Голямата гора
Твърди корици, с обложка 216 страници Формат 15 х 22 см Цена 19,90 лв. бр. Мълвата се оказа истина – Кристофър Робин се завърна в Голямата гора.
Историите на Алън А. Милн за Мечо Пух са любимо четиво за поколения деца и техните родители от излизането си през 1926 година. Сега, осемдесет години по-късно, Дейвид Бенедиктъс подхваща разказа от мястото, където Алън А. Милн го оставя. „Завръщане в Голямата гора“ е дългоочакваното продължение на „Мечо Пух“ и „Къщичката в къта на Пух“. В тази порция приключения читателите ще срещнат отново любимите си герои и ще се запознаят с нови.
Подобно на илюстрациите на Ърнест Х. Шепард, подсилващи обаянието на приказния свят на Алън А. Милн, и рисунките на Марк Бърджес чудесно допълват очарованието и хумора на новите истории. Прекрасно продължение на безспорната класика в детската литература!
Въведение Пух и Прасчо, Кристофър Робин и Ийори са забелязани за последно в Гората преди... о, нима наистина преди осемдесет години? Но мечтите си имат своя логика и тези осемдесет години сякаш са минали за един ден. Пух поглежда през рамото ми и казва: – Осемдесет наистина е хубаво число, това обаче може да са не само осемдесет години, но и осемдесет седмици, дни или минути. А аз отвръщам: – Нека да ги наречем осемдесет секунди и тогава времето сякаш изобщо не е минало. – Веднъж се опитах да преброя до осемдесет – казва Прасчо, – но щом стигнах до трийсет и седем, цифрите започнаха да ми се нахвърлят и да правят цигански колела, особено шестиците и деветките. – Правят го, когато очакваш най-малко – казва Пух. – Наистина ли ще ни напишеш нови приключения? – пита Кристофър Робин. – Защото старите ни харесаха много. – На мен пък не ми харесаха приключенията с Муслоните – добавя разтреперан Прасчо. – А могат ли да завършат с нещо малко за похапване? – пита Пух, който за осемдесет години май е понапълнял с някое и друго килце. – Той ще обърка всичко – казва Ийори, – чакайте само да видите. Какво изобщо знае за магаретата? Ийори, разбира се, е прав, защото аз наистина не знам – мога само да предполагам. Но да предполагаш, също е забавно. И ако някога реша, че съм предположил правилно, ще се възнаградя с шоколадова бисквита, от онези с шоколад само от едната страна, за да не ти лепнат пръстите и да не оставяш петна по хартията, ако ли пък някога реша, че май съм предположил погрешно, ще се наложи да мина и без бисквита. – Ние ще разберем – казва Кристофър Робин. – Стига да можем, ще ти помогнем да ги напишеш правилно. А Пух и Прасчо се усмихват и кимат, но Ийори казва: – Не че има такава опасност. Никой не е успявал.
Дейвид Бенедиктъс __________________ Аз ще си го взема скоро трябва да изчета "Мечо Пух" първо | |
|
| |
Ton4o Джентълмен Клуб 3000
Мнения : 3032 Регистриран на : 23.05.2009 Години : 28 Агент : Supernova
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Пон 05 Окт 2009, 13:47 | |
| Този път хубаво си оформил темата. А калкото до книгата - днес проверих в "Хеликон", но била продадена. Може би ще проверя някъде другаде, а ако и там я няма, ще си я поръчам. | |
|
| |
Grizzly Алфа вълк
Мнения : 1826 Регистриран на : 25.05.2009 Години : 27 Агент : Celebrity Agent (5)
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Пон 05 Окт 2009, 17:59 | |
| Да си призная, мисля, че не съм чел Мечо Пух. Но съм запознат с историята. Та когато ми остане време ще прочета и оригиналната история и продължението. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| |
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Пон 05 Окт 2009, 19:21 | |
| И аз трябва да си я купя. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Пон 05 Окт 2009, 20:16 | |
| Книгата наистина е прекрасна, след като си научих започнах да я чета и трябва да призная, че ме кара да се чувствам по-добре и ме разтоварва след деня. | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
Мнения : 3002 Регистриран на : 20.06.2009 Местоположение : сред приятели Агент : Ох, все още Квантум Агент - 5-ти ранг...
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Вто 06 Окт 2009, 13:31 | |
| | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Сря 07 Окт 2009, 13:01 | |
| Препоръчвам книгата на всички! Наистина - все едно я е писал А.А. Милн! Само че има нов герой - видричката Лоти. И наистина - винаги има време едно момче /или момиче/ да си поиграе със своето мече! | |
|
| |
Evelincho Баща-основател
Мнения : 1772 Регистриран на : 05.06.2009 Години : 30 Агент : SuperNova(7th)
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Сря 07 Окт 2009, 19:14 | |
| | |
|
| |
Badugly Клуб 3000
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Сря 07 Окт 2009, 21:59 | |
| Преди осемдесет години А.А.Милн и Ърнест Шепърд създават Мечо Пух и приятели. Авторските права са защитавани от един тръст, който досега не е одобрявал продължение на историята. На Дисни са продадени права върху типажа на героите и историйките се пишат по /в смисъл в стила на/ Мечо Пух. Анимационните филмчета, списанието "Мечо Пух", издавано и от Егмонт, са продукции на Дисни. Не знам дали Егмонт са издавали Пух на Милн. Майка ми си пази един екземпляр от издателство Отечество /май вече не съществува/, по което съм се учила да чета. "Завръщане в Голямата гора" е написано и илюстрирано сякаш от истинските създатели на Мечо Пух, само дето илюстрациите са цветни. Аз въобще не мога да отлича стила на писане от оригинала! Историите са чудесни, а книгата е толкова красива! Много съм щастлива, че се появи! Сякаш съм срещнала отново стар приятел и той е още по-мил, забавен и интересен! | |
|
| |
| |
| |
dsims Баща-основател
Мнения : 1896 Регистриран на : 05.08.2009 Години : 30 Местоположение : Размишлява Агент : Quantum
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Чет 08 Окт 2009, 18:05 | |
| - Ton4o написа:
- Двете стари книги на "Меч Пух" са издадени в една обща от издателство "Пан". Би трябвало да я намериш на много места.
Освен това издателство и още десетки са издавали Книгите на Милн. А що се отнася до две теми: - Неграмотността(става дума за 22% неграмотни ученици) - "Мечо Пух" и Дисни За повечето деца в България "Мечо Пух" е герой от анимационно филмче на Дисни, а за едва една много малка част това е книга. | |
|
| |
katnis kane Майка-основателка
Мнения : 1307 Регистриран на : 15.07.2011 Години : 22 Местоположение : Витае в облаците :D
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора Вто 01 Ное 2011, 21:27 | |
| Аз я имам! Прочетох само началото, защото нямам време, но ако ми остане ще я прочета. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Завръщане в голямата гора | |
| |
|
| |
| Завръщане в голямата гора | |
|